Afbeelding
Foto: SPPiLL

ANOUK VAN BEERLAGE BOUWT KERSTGROEP VAN LEGO-STEENTJES

Strijpenhof heeft meest speciale kribke

De van Lego-steentjes gemaakte kerstgroep van Anouk van Beerlage (Strijpenhof 1) is zaterdag uitgeroepen tot de meest bijzondere kribke in Liempde. Van de ruim 210 kerststallen die verspreid over het hele dorp tot en met Driekoningen (6 januari) zijn te bewonderen, waren er negen genomineerd voor de uitverkiezing. De creatie van Van Beerlage kreeg de meeste stemmen.

Als tweede prijs eindigde buurtvereniging Kasteren met een levensgrote kerststal op het adres Kasterensestraat 23. De buurmannen Kees van Aarle en Frans van den Biggelaar wonnen de derde prijs. Zij maakten de complete kerststal van berkenhout Deze is te bewonderen op Barrierweg 11. Zaterdagochtend werd door de werkgroep van de Kribkesroute samen met kapelaan Geoffrey de Jong een ronde gemaakt langs de prijswinnaars. De geestelijke reikte niet alleen de prijzen uit, ook voorzag hij samen met de winnaars elk nominatiebord van een extra bordje. Onder de stemmers werd een Op Liemt Gemunt-waardebon verloot. Deze is gewonnen door Thijs Ketelaars.

DIGITALE ROUTE

De Kribkesroute in Liempde, de grootste van Nederland, ging op 16 december van start en bestaat uit vier wandelroutes. Startpunt is het Raadhuisplein in Liempde; routefolders zijn verkrijgbaar in het voormalig raadhuis, als ook in horecabedrijven in de buurt. De digitale versie van de route, eenvoudig te gebruiken is op iedere smartphone, biedt allerlei leuke informatie vinden over de verschillende kribkes. Scan hiervoor de QR-code uit de folder of vanaf het spandoek bij de startlocatie. Meer informatie: www.kribkesrouteliempde.nl.

FOTO BOVEN: Anouk van Beerlage maakte de meest bijzondere kerstgroep: van Lego-blokjes. Uit handen van kapelaan Geoffrey de Jong ontving zij zaterdagochtend haar eerste prijs.

FOTO'S ONDER: Buurtvereniging Kasteren (links) won de tweede prijs, de buurmannan Frans van den Biggelaar en Kees van Aarle, woonachtig aan de Barrierweg, werden derde. (Foto's: SPPiLL).


Populierenactie

Iedereen die een populier wil planten in onder meer de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel, kan deze 'bijna gratis' (maximaal 2 euro) afhalen bij Populierenwerkgroep Het Groene Woud. De jaarlijkse plantactie van deze werkgroep, die zich inzet voor het populierenlandschap in de regio, start 1 maart. Mensen die een boom willen, melden zich vóór 15 februari bij Rien van de Laar via (0411) 63 13 32 of via e-mail: rienvdlaar@kpnmail.nl.

'Proud to be fout'

Voetbalclub DVG uit Liempde houdt zaterdag 6 januari de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Deze editie onder de noemer 'Proud to be fout'. De club roept op om de 'foutste kleren' aan te trekken. Voorafgaand aan de festiviteiten vindt er een 7-tegen-7-competitie plaats met snert als tussendoortje. Inschrijven hiervoor kan op de dag zelf vanaf 15.00 uur in de kantine van sportpark De Roode Bleek. De 'snertwedstrijden' starten om 15.30 uur.

Op Naor d'Honderd

Het Liempdse dweilorkest Op Naor d'Honderd houdt zaterdag 6 januari haar jaarlijkse openbare repetitie. Ter voorbereiding op het eeuwfeest van het orkest in 2089 laten de muzikanten in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat hun vorderingen horen aan het publiek. Ook wordt stilgestaan bij het 100-jarige jubileum van het horecabedrijf in buurtschap Kasteren. De repetitie begint om 20.00 uur, toegang is gratis.


Ploegersprins Joannes duikt 2018 in

PÅL JANSEN

Gadegeslagen door 50 à 60 omstanders dook prins Joannes (links op de foto) van carnavalsrijk Ploegersland maandag het nieuwe jaar in. Samen met zijn adjudant én buurman Arthur Brands was de koldervorst een van de 15 deelnemers van de eerste nieuwjaarsduik in Liempde.

,,Het was prachtig om hier aan mee te doen, een mooie ervaring", verklaarde adjudant Arthur die samen met prins Joannes na de duik weer in 'buurman & buurman'-kostuum te vinden was. Gewapend met een waterdichte GoPro-camera op zijn badmuts en met zijn zoon die de Facebookfilmpjes van hem en zijn adjudant maakt, was ook de prins blij mee te kunnen doen. ,,En we konden een bijdrage leveren aan de Jeugdnatuurwacht."

Met de verkoop van worstenbroodjes die gesponsord werden door bakkerij Van Eijndhoven werd namelijk geld ingezameld voor de jonge natuurliefhebbers. ,,Als organisatoren dragen wij zelf ook wat bij zodat we aan een mooi bedrag komen", lichtte Henry van Middegaal van café 't Huukske toe, die de eerste Liempdse nieuwjaarsduik samen met uitbater Ton van Alphen van D'n Durpsherberg organiseerde.

De twee kroegbazen gingen zelf óók kopje onder. Net als 'Ronderlino Wunderlich' (Ronny Schuurmans) die bekend is van het Loeriefoepe 2017. ,,Ik heb aan Ton van Alphen beloofd mee te doen, maar wat een slecht idee was dit", grapte Schuurmans voordat hij het water indook.

Harold Prinsen, herkenbaar aan zijn groene klavertjespak, arriveerde op een wel heel ludieke wijze. Hij was de laatste duiker van de dag want Prinsen had 'pech onderweg'. Een bergingswagen brachten hem en zijn fiets met oranje zwaailichten naar het bad. Daarnaast was de auteur van dit artikel een van de deelnemers, in de veronderstelling dat de organisatoren het bad verwarmd hadden. Dat viel tegen: het water was ijskoud... (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding