Afbeelding
Foto: Lawrence Lustig/PDC

ENERVERENDE HALVE FINALE DARTS

'Mighty Mike' verliest wereldtitel in Londen

Nadat hij een dag eerder nog met enig geluk landgenoot Raymond van Barneveld aan de kant schoof in de kwartfinale (5-4), verloor darter Michael van Gerwen zaterdag zijn wereldtitel in een zinderende halve finale van dartsbond PDC.

In Londen ging de strijd lang gelijk op. Pas in de negende set kwam 'Mighty Mike' (28) op voorsprong, maar die wist hij niet vast te houden. In de halve finale moest de in Vlijmen woonachtige oud-Boxtelaar uiteindelijk met 6-5 het hoofd buigen voor de één jaar jongere Brit Rob Cross.

HOGE GEMIDDELDES

De halve finale mondde uit in een hoogstaande duel. Beide darters gooiden hoge gemiddeldes per drie pijlen (102,44 om 100,97 punten) en lieten ook nog zestien respectievelijk vijf keer 180 noteren.

Cross won maandag, Nieuwjaarsdag, overtuigend de eindstrijd tegen zestienvoudig WK-winnaar én dartslegende Phil Taylor: 2-7.

(Foto: Lawrence Lustig/PDC).


Toernooi voor rolstoeltennissers in De Braken

Stichting Rolstoeltennis Thadia organiseert zondag 7 januari een dubbeltoernooi voor jongeren en volwassenen. De open dag is tevens bedoeld voor nieuwkomers en andere geïnteresseerden.

Het evenement vindt plaats in sporthal De Braken aan De Braken 1a. De dag start om 10.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Er zijn rolstoelen aanwezig voor geïnteresseerden die de sport willen uitproberen. Deelname aan het toernooi is nog mogelijk voor jeugdleden en kan via riensvanraaij@kpnmail.nl.

Meer informatie over het toernooi en rolstoeltennis is te vinden op www.rolstoeltennis.nl.

Hans Lathouwers nieuwe trainer voetbalclub DVG

Hans Lathouwers uit 's–Hertogenbosch volgt na afloop van dit seizoen Henk van Hattum op als trainer van DVG.

Lathouwers trainde voorheen onder meer BVV uit 's-Hertogenbosch, Schijndel, RKDVC Drunen en Haarsteeg. ,,Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking", aldus DVG-voorzitter Toon van Ruremonde.