Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma.

VRIJDAG 5 JANUARI

13.00 rikken en jokeren in De Walnoot.

ZONDAG 7 JANUARI

12.30 gezamenlijk eten in Elisabethsdael; aanmelden vóór 5 januari via telefoonnummer (0411) 66 25 79.

MAANDAG 8 JANUARI

10.15 eucharistieviering in Simeonshof ter intentie van de overleden KBO leden van de wijk Centrum.

DINSDAG 9 JANUARI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Adelaar.

WOENSDAG 10 JANUARI

13.30 sieraden maken in Hobby Centrum.

17.00 gezamenlijk eten in Chinees restaurant Lotus; aanmelden vóór 7 januari via e-mail: sinavanalphen@solcon.nl of telefoonnummer (0411) 67 78 63.

DONDERDAG 11 JANUARI

13.30 film in De Rots over Duits Lijntje: 'Sporen naar het Oosten'.

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

Boxtel

Metaaldetectie

Op zoek naar schatten in de bodem? Archeohotspot Boxtel organiseert zaterdag 6 januari een workshop met de thema's metaaldetectie en archeologie. Onder meer de werking van een detector, wet- en regelgeving en het melden van vondsten komen aan bod. Archeoloog Bibi Beekman vertelt ook meer over het schoonmaken en conserveren van metaalvondsten. De bijeenkomst begint om 10.00 uur in het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg, iedereen kan deelnemen. Voor mensen die al vondsten gedaan hebben, kunnen zich daar melden.

Stichting Veteranen

De jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Veteranen Boxtel vindt plaats op zaterdag 13 januari in gemeenschapshuis De Rots. Tussen 14.00 en 16.00 uur houdt voorzitter Theo Raaijmakers een toespraak en kunnen aanwezigen bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje.


Winkeliers Selissen verdelen prijzen van decemberactie

De decemberactie van de winkeliers in de wijk Selissenwal was weer een groot succes. Donderdagmiddag werd de actie afgesloten met de traditionele prijsuitreiking in de Van Beekstraat.

Van cadeaubonnen tot een pannenset en een driewieler, van een spellenpakket tot een koffiezetter en een vintage-style radio. De Selissenwal-winkeliers stelden een enorm pakket fraaie prijzen beschikbaar, met als hoofdprijzen een fiets en een tv. Jack van Hal van snackbar Select en Bart van Roosmalen van Marimba Bloemsierkunst deden de prijsuitreiking, daarbij geassisteerd door de vijfjarige Bart van der Steen die de winnende kaarten uit de doos mocht trekken.

10.000 spaarkaarten

De decemberactie liep van 17 tot en met 24 december. Bij besteding van vijf euro kreeg de klant een spaarzegel. Daarvan pasten er tien op een spaarkaart. ,,We zitten dit jaar dik boven de 10.000 ingeleverde spaarkaarten. Dat is onverwacht veel, daar zijn we heel tevreden mee", vinden de organisatoren. Eind volgend jaar wordt de actie weer gehouden.

FOTO ONDER: De winnaars van de decemberactie voor kapsalon Puur Hair & Style. (Foto: Peter de Koning).