Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

EERSTE LUSTRUM DENZIZ WITH THE STARS

Stijldansen in plaats van waggelen in Eendengat

Negen bekende inwoners van het Boxtelse carnavalsrijk Eendengat strijden zaterdag 20 januari om de hoogste eer op de dansvloer. In partycentrum Denziz, het hofpaleis van prins Donald V, loopt dan vanaf 20.00 uur de vijfde editie van het ludieke dansconcours Denziz with the Stars van stapel.

Dorien Habraken (zangeres van De Dorini's), Joke van Heesch (carnavalsclub De Agterblijvers), Joske Meijs (De Knokkers), Bram van der Sloot (Red River Band), Bernard van Stekelenburg & Perry van Weert (uitbaters van De Comsche Hoeve), Wilbert van Weert (Snertconcert Lennisheuvel), Frank Westerop (lid Raad van Elf) en winkelier Natasja Willems oefenen al weken aan een stuk met een van de dansleraren van Denziz.

Voor het dansfeest is nog slechts een beperkt aantal entreekaarten à vijf euro te koop bij Natasja Fashion aan de Rechterstraat of via telefoonnummer 06-46 05 50 91.

FOTO BOVEN: Vorig jaar was Christel, de echtgenote van burgemeester Mark Buijs een van de deelnemers aan Denziz with the Stars. (Foto: Hans van Doorn).


NIEUWJAARSCONCERT IN COMSCHE HOEVE

Muziekkapellen pakken uit met muziek van toen

Met als thema 'Uit d'aauw doos' hield The Ducktownband maandag haar Vette Oliebollen Festijn. Het nieuwjaarsconcert vond plaats in partycentrum De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat in Boxtel. Speciale gast was de Red River Band. Beide blaasorkesten speelden veel nummers waarmee ze in het verleden furore maakten.

'Kom uit de bedstee mijn liefste' en de Duitse schlager 'Ein Festival der Liebe'. Zomaar twee nummers die de Red River Band vertolkte tijdens het drukbezochte Nieuwjaarsconcert. De muzikale klanken zorgden voor een feest der herkenning. Ook The Ducktownband pakte uit met klassiekers als 'Pianoman' en 'Non je ne regrette rien'. Maar ook recenter werk, zoals het rocknummer 'Do I ever' van de band Kensington, werd tot grote vreugde van het publiek voor het voetlicht gebracht.

PRINSELIJK BEZOEK

Het werd een gezellige middag vonden niet alleen de toehoorders, maar ook Jan de Koning, die als trombonist van The Ducktownband mede de organisatie


van de muzikale middag op zich had genomen. ,,Ik vind het fijn om veel bekenden te treffen, muziek te maken en te luisteren én samen een pilsje te drinken op het nieuwe jaar." Ook prins Donald V van Eendengat bezocht met zijn adjudant Michel Vessies het optreden. Begin december eerde de leutvorst beide muziekkapellen nog met de wimpel in de Orde van de Gouden Snater als als dank voor de muzikale bijdragen van beide orkesten tijdens het carnavalsseizoen.

The Ducktownband reikte tijdens het Nieuwjaarsconcert zelf ook een onderscheiding uit. Een duidelijk geëmotioneerde Harry van Heesch ontving als eerste in het bijna 40-jarige bestaan van de muziekgroep de erepenning van verdienste uit handen van zijn zoon Frank. Harry werd geroemd wegens zijn grote (muzikale) inzet. In 1979 richtte hij muziekgroep De Felleblaozers op die uitgroeide tot de huidige Ducktownband. ,,Vader, jij was er vanaf het begin bij, hebt de kapel mede opgericht en daarom verdien jij deze onderscheiding", aldus een trotse Frank.

FOTO BOVEN: Muzikanten van The Ducktownband in actie tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert in zaal De Comsche Hoeve. (Foto: Albert Stolwijk).


Stiltewandeling

De Protestantse Gemeente Boxtel organiseert vanwege de Maand van de Spiritualiteit zaterdag 13 januari een stiltewandeling in natuurgebied Kampina. De tocht heeft als thema 'Opnieuw beginnen' en gaat omstreeks 08.30 uur van start. Deelnemers worden zich meer bewust van geluiden en stilte. Onderweg worden ook op enkele plaatsen gedachten of gedichten voorgelezen. Psycholoog en theoloog Corrie Terlouw begeleidt de wandeling, die wordt afgerond met koffie en een gesprek rond een vuurkorf. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: mariannevankrimpen@gmail.com of telefoonnummer 06-12 38 45 84. Voor de koffie en iets lekkers wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Afbeelding