Afbeelding
Foto:

Feelgood Yoga introduceert Midlife Yoga

,,In Aziatische landen zag ik dat vrouwen nauwelijks te maken hadden met overgangsklachten. Ze eten anders, zijn vaker met yoga of tai chi bezig en accepteren dat er een nieuwe fase aanbreekt in hun leven. Daarom wil ik acht speciale lessen geven aan vrouwen om de ongemakken van de overgangsfase te helpen verlichten." Franka van der Steen startte afgelopen jaar met Feelgood Yoga en geeft lessen in Boxtel en Liempde. Vanaf 24 januari start ze met Midlife Yoga in kleine groepen.

Ruim veertien jaar is Franka nu bezig met yoga. ,,Het helpt mij om in onrustige periodes kalm te blijven en mijn lichaam in conditie te houden. Van niet bewegen roest je vast", licht ze toe. ,,Mijn studio Feelgood Yoga staat voor lekker fysiek bezig zijn om je lichaam soepel te houden en je geest tot rust te brengen. Mensen hoeven niet lenig te zijn om mee te doen en kunnen op hun gemak ontdekken wat yoga voor hen kan betekenen. Jezelf kunnen zijn in de groep en je veilig voelen, zijn belangrijke uitgangspunten." De Boxtelse biedt lessen aan in de ochtenden en avonden. ,,Het is altijd mogelijk een proefles te volgen."

In januari start ze met iets nieuws: Midlife Yoga voor vrouwen met overgangsklachten. ,,De overgang is zeker geen ziekte en iets dat niet genoemd mag worden", aldus Franka. ,,Hopelijk is de tijd van het taboe dat op de overgang ligt voorbij. Soms is het voor vrouwen onduidelijk welke klachten te maken hebben met de overgang. Het hele systeem moet een nieuw evenwicht vinden. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, geestelijk en spiritueel." Bij Midlife Yoga worden houdingen geïntroduceerd die goed zijn in de overgangsfase. Ook tips over voeding, acceptatie van de overgang en verzorgingsproducten komen voorbij.

Meer informatie: www.feelgood.yoga.