Nieuwjaarsduik: wie wagen de ijskoude plons?

De aangekondigde Nieuwjaarsduiken in Boxtel en Liempde maakten op de Facebookpagina van Brabants Centrum de afgelopen dagen al de nodige tongen los. ,,Zullen we dit gewoon doen, in de categorie 'gekke dingen na een avond stappen'", zegt de een. ,,Ik doe mee. Dan moeten we wel lang doorhalen die nacht ervoor", reageert de ander. Uiteindelijk wordt het op 1 januari 2018 duidelijk wie meedoen aan de Nieuwjaarsduiken in Boxtel en Liempde.

In Boxtel staat de Nieuwjaarsduik al jaren op de rol. Rondom recreatieplas De Langspier aan de Molenwijkseweg stonden vorig jaar 71 mensen te wachten op het startsein om het ijskoude water in te duiken. Dit jaar klinkt dat sein om 12.00 uur. Na afloop mogen deelnemers een warme muts en dito chocolademelk verwachten van de organisatie. Samen met Buurtsport Boxtel organiseert exploitant John Brusselers van de recreatieplas de Nieuwjaarsduik voor iedereen met minimaal een zwemdiploma A. Aanmelden kan via e-mail: aanmelden@buurtsportboxtel.nl.

LIEMPDE

In het Concordiapark vindt, zover bekend, de eerste Nieuwjaarsduik van Liempde plaats. Uitbaters Henry van Middegaal van café 't Huukske en Ton van Alphen van café De Durpsherberg organiseren het geheel, met bijbehorende versnaperingen en feesttenten rondom het evenement. Aangezien er geen plas is in Liempde, worden in het park hooibalen gestapeld met in het midden een zeil. De plons begint om 12.00 uur, om 13.00 uur zullen 'twee Liempdse prominenten met een bestuursfunctie' het water in plonzen. Rondom de duiklocatie worden allerlei festiviteiten op touw gezet die tot 17.00 uur duren. Daarna is er nog een borrel. Deelname is gratis en aanmelden is vooraf niet nodig. Ondertussen is het opjutten begonnen waarbij de vraag rest: wie zullen op Nieuwjaarsdag in Boxtel of Liempde de ijskoude plons wagen?

(Foto: Hans van Doorn).


Vorstenbosch nieuwe trainer van ODC

Carlo Vorstenbosch is de nieuwe hoofdtrainer en coach van het vaandelteam van ODC. Hij start in het nieuwe seizoen 2018/2019. Nadat Vorstenbosch een aantal jaren als assistent-trainer fungeerde, is hij nu klaar om aan het hoofd te staan van een eerste elftal.

De 43-jarige oefenmeester is afkomstig uit Sint-Oedenrode en heeft een actief voetbalverleden. Hij speelde onder meer voor Rhode, PSV, Helmond Sport, RKSV Schijndel en VV UNA uit Eindhoven. Daarna werd hij assistent-trainer bij De Valk en VV UNA.