Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'Investering in personeel is éxtra fijn'

Na jaren bezuinigen is het imago van de sector niet heel positief, weet ook bestuursvoorzitter Jacqueline Joppe van Zorggroep Elde (ZGE). ,,Wij zijn er nog aardig doorheen gerold met nauwelijks gedwongen ontslagen. We scoren ook nog steeds een 8,5 op klanttevredenheid. Maar ik snap het landelijke beeld wel, berichten in de media stralen af op de hele sector, dus ook op ons."

De bestuursvoorzitter noemt het bedrag van drie miljoen euro dat ZGE de komende jaren ontvangt van het Rijk 'éxtra fijn'. ,,De mogelijkheden voor mooie banen en een goede baanontwikkeling waren nooit beter en groter dan nu. Mensen die denken: 'ik wil iets anders en de zorg trekt me wel', mogen zich bij ons melden."

KARAVAAN

Van maandag 15 tot en met vrijdag 26 januari ontvangt Zorggroep Elde (ZGE) de ParticipatieKaravaan. In deze 'zorgbeleving' maken bezoekers kennis met de ongemakken van het ouder worden. De ParticipatieKaravaan bestaat uit vijf tenten. Daarin ervaren de bezoekers op verschillende manieren hoe het is om zorgafhankelijk te zijn vanwege verminderde mobiliteit, slechthorendheid of slecht zicht. De ParticipatieKaravaan is in eerste instantie bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het welzijn van de ZGE-cliënten, zoals zorgpersoneel, vrijwilligers, relaties, buurtgenoten en cliëntenraad. Maar ook andere belangstellenden zijn welkom en kunnen zich bij ZGE hiervoor aanmelden via www.zge.nl (mee-met-de-participatiekaravaan).

FOTO BOVEN: Jacqueline Joppe, bestuursvoorzitter van Zorggroep Elde. (Foto: Peter de Koning).