VANAF JANUARI IN SINT-URSULA

Bijeenkomsten over omgaan met verliezen

De laatste, veelal feestelijke maanden van het jaar, kunnen voor mensen die rouwen vooral een moeilijke periode zijn. De werkgroep Klim-Op van welzijnsorganisatie ContourdeTwern organiseert vanaf januari bijeenkomsten over omgaan met verlies van een dierbare.

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verliezen. Hier ontkomt niemand aan. Door te rouwen geef je het verlies een plaats in je leven. Niet om het verlies weg te stoppen, maar om weer op te kunnen klimmen uit een zware periode en weer zin te geven aan het leven. Dit gaat gepaard met een scala aan gevoelens en emoties.

De cursus Klim-Op biedt door middag van kleine, overzichtelijke bijeenkomsten een raamwerk en handvatten om om te gaan met verlies. ,,Een verlies in je leven een plaats geven, kun je niet alleen. Daarbij hebben wij elkaar nodig", stelt Marjon van den Meerendonk namens ContourdeTwern. Groepen van minimaal zes en maximaal tien deelnemers komen maximaal acht keer samen. Ook wordt nog een terugkombijeenkomst gepland.

Klim-Op wordt op twee momenten gehouden: op maandagavonden en op dinsdagmiddag. Mensen die kiezen voor de avondcursus, zijn op 15 januari om 19.00 uur welkom in Sint-Ursula. De cursus op dinsdagmiddag gaat op 16 januari om 13.30 uur op dezelfde locatie van start. De groepen komen tweewekelijks samen.

Aanmelden is mogelijk tot en met 8 januari via e-mailadres mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of telefonisch via (0411) 65 58 99.