De top vijf van PvdA/GroenLinks in Boxtel. V.l.n.r. Nico Bulter, Jet Winkler, Mohamed Rahmoune, Frank Geurtz en Anja van den Einden. (Foto: Peter de Koning).
De top vijf van PvdA/GroenLinks in Boxtel. V.l.n.r. Nico Bulter, Jet Winkler, Mohamed Rahmoune, Frank Geurtz en Anja van den Einden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

VAN DEN EINDEN EN BULTER VOEREN KANDIDATENLIJST AAN

Huidige fractie PvdA/GroenLinks wil blijven

Anja van den Einden is de lijsttrekker voor PvdA/GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in Boxtel. Nico Bulter staat tweede op de lijst, waarmee de leden donderdagavond instemden. Het tweetal vormt ook de huidige fractie van PvdA/GroenLinks. De 20-jarige Jet Winkler, studente bestuurskunde, staat op de derde plaats, gevolgd door Frank Geurtz, penningmeester van de lokale afdeling, en Mohammed Rahmoune.

Tijdens de partijvergadering stemden de leden ook in met het verkiezingsprogramma. Daarin wordt gepleit voor een derde aansluiting van Boxtel op de rijksweg A2 (bij Peters Hoek). Het is volgens PvdA/GroenLinks de 'échte bijdrage' voor de oplossing van verkeersknelpunten. Ook wil de partij dat de gemeente serieus werk maakt van het actief aankopen van grond om snel te kunnen beginnen met de bouw van de 1.500 nieuwe huizen die de komende tien jaar nodig zijn. Voorts bevat het verkiezingsprogramma tal van voorstellen om Boxtel - samen met burgers, bedrijfsleven en organisaties - duurzamer te maken. En er is veel aandacht voor versterking van buurten, onder meer met per wijk een sociale 'VVV' waar bewoners met vragen terecht kunnen.

BESTUURSCRISIS

In januari van dit jaar legden drie van de vier leden van het partijbestuur van PvdA/GroenLinks hun taken neer. Toenmalig voorzitter Joost van der Pluijm stopte omdat hij preses werd van de regionale GroenLinks-afdeling Meierij & Maashorst. Daarnaast stapten Wim Reijnaerts (GroenLinks) en PvdA'er Geurtz op. Alleen secretaris Marlies Hobbelen bleef aan en beraadde zich over haar positie. Hobbelen bleef aan als bestuurslid en Geurtz kwam op zijn beslissing terug. PvdA'er Coen Verbeek is toegetreden tot het bestuur en combineert momenteel de functie van voorzitter en secretaris.

,,PvdA en GroenLinks vormen in Boxtel samen één vereniging waarvan de ledenvergadering het hoogste orgaan is", verduidelijkt fractievoorzitter Van den Einden. ,,De bestuurlijke commotie aan het begin van dit jaar ontstond met name omdat GroenLinks zich nadrukkelijker wil profileren. Maar een enquête wees uit dat in Boxtel het GroenLinks-geluid goed genoeg is te horen."