Vuurwerkverbod bij Geitenwei Selissenwal

De gemeente Boxtel heeft de omgeving van de Geitenwei opnieuw aangewezen als vuurwerkvrije zone op oudejaarsdag. Van 18.00 tot 02.00 uur mag in een straal van honderd meter rondom het parkje aan de Reginahof in de wijk Selissenwal geen vuurwerk afgeschoten worden. Wie zich niet aan het verbod houdt, riskeert een fikse boete, waarschuwt burgemeester Mark Buijs.

120 buurtbewoners dienden in januari 2016 een petitie in waarin ze de gemeenteraad opriepen tijdens de jaarwisseling een vuurwerkvrije zone af te kondigen rond de Geitenwei. Het afsteken van vuurwerk veroorzaakte jarenlang veel overlast bij de dieren die in het wijkparkje leven. Het college van B. en W. reageerde positief op de handtekeningenactie en stelde een vuurwerkverbod in. Omwonenden ontvingen een brief met de informatie over het besluit en er werden vijf borden met onderbord 'verboden om vuurwerk af te steken' in de omgeving neergezet op 31 december om duidelijk te maken dat er een verbod gold. Vorig jaar bleef het rustig rondom de Geitenwei.

De gemeente laat weten dat er dit jaar opnieuw borden worden geplaatst. Daarnaast zijn er voor en tijdens de jaarwisseling buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) aanwezig in het gebied om een oogje in het zeil te houden.


Oliebollengala
Kindertuin
in De Rots

Alle kinderen van de naschoolse opvanglocaties van De Kindertuin, zowel binnen als buiten Boxtel, zijn uitgenodigd voor het jaarlijkse Oliebollengala in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Donderdag 4 januari luiden ze in een spectaculaire outfit het nieuwe jaar in...

De jeugdige bezoekers worden opgeroepen om hun meest flitsende kleding aan te trekken en iedereen te verbluffen tijdens een heuse modeshow. Wie het mooist verkleed is, wordt uitgeroepen tot Miss en Mister Kindertuin.

Tijdens het Oliebollengala kunnen kinderen onder meer hun pet laten pimpen, zichzelf mooi laten maken in een beautysalon en sporten tijdens een 'bootcamp'. Ook is er de mogelijkheid om experimentele proeven uit te voeren en technieken te ontdekken. Daarnaast kunnen de aanwezigen een dans leren en hapjes maken. Maar dit zijn slechts enkele van de vele activiteiten op het Oliebollengala.

Het evenement duurt van 14.45 tot 18.00 uur; ouders zijn welkom vanaf 17.00 uur.