Afbeelding
Foto: Peter de Koning

EERSTE ACTIVITEIT NATUURWERKGROEP LIEMPDE IN 2018

Winterwandeling door De Geelders

Wie het nieuwe jaar wil beginnen met een voettocht langs bijzondere plekken in natuurgebied De Geelders, kan zondag 7 januari aansluiten bij de winterwandeling die Natuurwerkgroep Liempde organiseert. Het is de eerste activiteit van de vereniging in haar jubileumjaar; Natuurwerkgroep Liempde viert in 2018 haar zesde lustrum.

Liempdenaar Ger van den Oetelaar, die al vanaf jonge leeftijd in De Geelders komt, is verknocht aan het natte leembos en verzorgt de wandeling. Ook Natuurwerkgroep Liempde is nauw verbonden met het gebied. De Geelders, het Dommeldal en De Scheeken staan al heel wat jaren centraal bij de werkzaamheden die de vereniging verricht.

Tijdens de wandeling worden plekken als Het Heike, Kiskes Wei, het Margraff-bos, het Speet, de Schutskooi en de grenswallen bezocht. Ook de flora en fauna van het gebied komen aan bod, waarbij de roofvogel wespendief extra aandacht krijgt.

Startpunt van de wandeling is café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde. Deelnemers wordt aangeraden stevige wandelschoenen of laarzen te dragen. Na afloop van de wandeling biedt Natuurwerkgroep Liempde koffie met worstenbrood aan in café 't Groene Woud. Iedereen is welkom.

FOTO BOVEN: In Natuurgebied De Geelders tussen Boxtel en Schijndel staan met enige regelmaat wandeltochten op het programma. Zondag 7 januari staat een tocht van Natuurwerkgroep Liempde op het programma. (Archieffoto: Peter de Koning).


VIERDE SPEELRONDE CLUBCOMPETITIE VOOR BOXTELSE BILJARTERS

BBB: 't Krijtje handhaaft koppositie

't Krijtje verloor vorige week in café De Adelaar weliswaar zijn wedkamp tegen Het Groene Laken, maar de veroverde minimale hoeveelheid punten was toch nog voldoende voor het bestendigen van de leiding in de clubcompetitie van de Boxtelse Biljart Bond (BBB). Voor Het Groene Laken legden Mozes Schäfer en Jo Bovens in respectievelijk 21 en 18 beurten een prima partij op tafel. Van de tegenstander deed zulks alleen Gerard van den Biggelaar met zijn 25 beurten.

In 't Geveltje demonstreerden de bezoekers van Uit de Kom hun kunnen in een prachtige match tegen hun gastheer De Amateur 2. Steef Zink, Henk Spooren en Jos Hendriks speelden gedrieën hun partij bovengemiddeld uit. De twee keer twaalf punten van kastelein John Aarts en oude rot Tonny van der Steen waren echter van zeker zo hoge kwaliteit. Dat Uit de Kom uiteindelijk toch tegen een zware nederlaag aan liep, kwam door het duel tussen Arno Raaijmaakers en Van der Steen. Deze laatste speelde een werkelijk magistrale partij met een meer dan verdubbeld gemiddelde van 5.0 In dertien beurten legde hij het dartele ivoor zijn wil op en confronteerde hiermee zijn opponent met een zware nederlaag van twaalf tegen twee punten. Ook het door een omgevallen bierglas ontregelde hightech scorebord vermocht dit niet te verhullen.

De Amateur 1 verloor in De Comsche Hoeve twee van zijn vier wedstrijden, maar de door Tim Driessen, die een dubbelpartij speelde, behaalde twee maal negen punten droegen zeer fors bij aan de uiteindelijk overwinning, die werd voltooid door de maximale punten van Martien van de Loo en Sebastiaan Verhofstad. Bij dit spelersgeweld staken de magere overwinningen van René van Tongeren en Cor van de Steen maar schriel af. Perry van Weert en in ernstiger mate Michel de Gelder hadden een volstrekte offday.

Aan het einde van dit jaar mag 't Krijtje zich gelukkig prijzen de koppositie in de cafécompetitie geconsolideerd te hebben. Na het kerst- en nieuwjaarsreces starten de wedstrijden weer op 8 januari. De winnaar is nog lang niet bekend.

Uitslagen vierde ronde

De Amateur 2 - Uit de Kom        39-36

Het Groene Laken - 't Krijtje        41-27

De Comsche Hoeve 1 - De Amateur 1        29-42

Stand na vier ronden: 't Krijtje, 151 punten; De Amateur 1, 146; De Comsche Hoeve 1, 140.