Afbeelding
Foto: Jos Kaldenhoven

What's Up, Pleun?

Voor Pleun van den Broek begint 2018 meteen spectaculair: het 11-jarige meisje uit Boxtel speelt Doortje in de musical De Tovenaar van Oz. Woensdag 3 januari wordt de productie van Kleintje Brabants Muziek Theater (BMT) opgevoerd in Gemert. Donderdag 4 en vrijdag 5 januari is de musical driemaal te zien in het Oirschotse theater De Enck.

De hoofdrol in een musical, dat is niet niks! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? ,,Mijn moeder zag in de krant dat er audities waren voor 'De Tovenaar van Oz'. Dat leek me wel leuk. Ik houd heel erg van dansen en zingen. Toen ik bijna vier jaar oud was, stond ik al op de dansvloer. Ik heb me aangemeld en na een paar weken repeteren, werden de rollen verdeeld. Ik wilde het liefst de hoofdrol spelen, maar heb niet te hard gejuicht toen ik die kreeg. Dat vond ik niet zo netjes tegenover de andere kinderen..."

Hebben jullie veel gerepeteerd voor 'De Tovenaar van Oz'? ,,Ja, er is iedere week een repetitie in Schijndel. Thuis oefen ik samen met mama regelmatig de liedjes en de teksten, zodat ik ze niet vergeet. En bij musicalschool F-Act, waar ik al drie jaar lid van ben, repeteren we nu ook voor een nieuw stuk. Dat is druk, maar wél heel leuk. Ik houd heel erg van zingen en dansen. Voordat we het podium op moeten, ben ik wel zenuwachtig, maar gelukkig gaat het altijd goed."

Vind je 'De Tovenaar van Oz' een leuke musical? ,,Heel leuk! Doortje beleeft veel avonturen en ontmoet allerlei bijzondere figuren, zoals Stroman, Blikmans en Leeuw. Ook zitten er veel bekende liedjes in het stuk. Ik heb 'De Tovenaar van Oz' ook op televisie gezien, die film was nog in zwart-wit..."

Wil je later als musical-ster gaan werken? ,,Ja, ik denk het wel. Als ik moet kiezen tussen zingen, dansen of acteren, dan weet ik het echt niet. Ik vind het allemaal geweldig om te doen en bij musicals kun je alles combineren. Ook mag je vaak leuke kostuums dragen. Nu ik Doortje speel, draag ik een blauw met wit jurkje dat ik vind lijken op een koksjurkje, haha. Ik hoop echt dat iedereen komt kijken. Dat hebben we wel verdiend, omdat we allemaal heel hard hebben gerepeteerd."

FOTO RECHTS: V.l.n.r.: Jens Rugebregt (Stroman), Pleun van den Broek (Doortje, Pien van Straaten (Leeuw) en Joy Schuurmans (Blikmans). (Foto: Jos Kaldenhoven).