Afbeelding
Foto: Rob Rokven, (c) Natuurmonumenten

VOETTOCHT PROTESTANTSE GEMEENTE: 'OPNIEUW BEGINNEN'

Stiltewandeling in de Kampina

De Protestantse Gemeente Boxtel organiseert vanwege de Maand van de Spiritualiteit op zaterdag 13 januari een stiltewandeling in natuurgebied Kampina. De tocht heeft als thema 'Opnieuw beginnen' en gaat omstreeks 08.30 uur van start.

In de natuur wordt stilgestaan bij allerlei voorbeelden van het thema. Deelnemers worden zich meer bewust van geluiden en stilte. Kleine opdrachten brengen daarbij rust en ontspanning. Onderweg worden ook op enkele plaatsen gedachten of gedichten voorgelezen. Psycholoog en theoloog Corrie Terlouw begeleidt de wandeling, die wordt afgerond met koffie en een gesprek rond een vuurkorf.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: mariannevankrimpen@gmail.com of telefoonnummer 06-12 38 45 84. Voor de koffie en iets lekkers wordt een kleine vergoeding gevraagd.

(Foto: Rob Rokven, © Natuurmonumenten).


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Misintenties voor overl. ouders Van der Linden- v.d. Hoogen.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Op Nieuwjaarsdag is er geen eucharistieviering. Zondag 7 januari is er om 09.30 een word- en communieviering met zang van Lencante met aansluitend de nieuwjaarswandeling vanaf gemeenschapshuis Orion.

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later arriveren, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met naam en datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedeponeerd.

* De Uitwijk. In verband met de renovatie van de Uitwijk, is deze niet meer te gebruiken voor vergaderingen, bijeenkomsten en ontvangen van mensen. Er is daarom achter in de kerk een tijdelijke werk- en vergaderplek ingericht.

* Bereikbaarheid. Contactgroep Sint-Theresiakerk: pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens 67 31 51, Helma Rombouts 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor Jacques Grubben; intentie voor de parochie.

MAANDAG Nieuwjaarsdag, 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Kribbeproject. Achter in de kerk staat een kribbe waarin houdbare levensmiddelen of schoonmaakmiddelen geschonken kunnen worden voor de mensen die dit nodig hebben.

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties; deze kunnen kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intentie voor het welzijn van alle parochianen.

ZONDAG 10.00 eucharistieviering met samenzang. Intentie voor het welzijn van alle parochianen.

MAANDAG 10.00 eucharistieviering met gemengd koor. Intentie voor het welzijn van alle parochianen.

MEDEDELING

* Nieuwjaarsbijeenkomst. Na de eucharistieviering van maandag 1 januari is er gelegenheid om nieuwjaarswensen uit te wisselen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door ds. G.C. v.d. Kamp uit Delft. Organist is Ko Suurmond

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Activiteiten. Zaterdag 13 januari: stiltewandeling onder leiding van Corrie Terlouw. Thema: 'Opnieuw beginnen'. Deelnemers betalen vijf euro en dienen zich vooraf aan te melden via 06-12 38 45 84.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.pg-boxtel.nl.

Liempde

Zittingsavonden

Prinsenvereniging De Ploegers houdt maandag 8 januari tussen 19.30 en 20.30 uur de voorverkoop van kaartjes à 10 euro voor de zittingsavonden. Dat gebeurt in zaal Het Hof aan de Nieuwstraat, die vanaf 18.30 uur toegankelijk is. Per persoon kunnen maximaal vier kaarten worden gekocht voor de voorstellingen van vrijdag 19 en zaterdag 20 januari. Voor de koldershow van donderdag 18 januari geldt een maximum van acht kaarten per persoon; 65-plussers en mindervaliden betalen voor deze eerste voorstelling de helft. Tijdens de voorverkoop zijn ook toegangskaartjes voor de jeugdzittingsavonden verkrijgbaar. Die vinden plaats op 12 en 13 januari.

Esch

Telebingo

Om in 2019 de leden van de Essche fanfare Sint-Willibrordus in nieuwe uniformen te kunnen steken, zijn inzamelacties op poten gezet. Zo blies de muziekvereniging de telebingo vorig jaar nieuw leven in. Vanwege succes wordt dit televisiespel gecontinueerd. Op vier momenten wordt de tweede 'Willi-bingo' uitgezonden op Ziggokanaal 48: 30 december, 28 januari, 25 februari en 25 maart. Mensen maken kans op allerlei prijzen

Tonpraotavond

Carnavalsvereniging Bacchuscorps organiseert zaterdag 13 januari een tonpraotavond in dorpshuis De Es. Tijdens deze avond verschijnen bekende tonpraters op het toneel die regelmatig deelnemen aan de Brabantse kampioenschappen. Kaarten voor het evenement kosten 12,50 euro per persoon en zijn te verkrijgen bij Joop van Roosmalen, telefoonnummer 06-50 92 42 68 of (0411) 60 19 57.