Afbeelding
Foto:

FEEST HEILIGE FAMILIE • 30 DEC.-6 JAN.

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van woensdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Op Eerste en Tweede Kerstdag is het parochiesecretariaat gesloten. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.heilighartparochie.nl. Bovendien is de parochie te vinden op Facebook.

* Parochiebijdrage. Het rekeningnummer voor parochiebijdragen is IBAN NL 38 RABO 0108 8603 37.

* Zondagsliturgie. 'Vervuld van wijsheid en licht'. Terwijl het feest van Kerstmis stamt uit de vierde eeuw, is het feest van de Heilige Familie pas van de twintigste eeuw. Na enige omzwervingen op de jaarkalender is het na het Concilie Vaticanum II op de zondag geplaatst tussen Kerstmis en Nieuwjaar. We staan we stil bij Jezus, Maria en Jozef als gezin. In dit jaar B: Jezus' opdracht in de tempel van Jeruzalem. Het 'netwerk' van zijn Joodse traditie omringt hen. Groeien in geloven gebeurt allereerst in een warm en hartelijk netwerk, in een familie. Groeien in geloven is een manier van opgroeien, hoofd, hart en handen.

* Nieuwjaar. Moederschap van Maria. Het motto luidt: In Mijn naam. Maria bekleedt in de katholieke traditie een bijzondere plaats. Met en door haar is de Christus verschenen. Het is een nieuw begin in de geschiedenis van de mensheid. Wellicht is hiermee ook een 'link' te leggen met het feest van Nieuwjaar. Maria is de Moeder van God: het is geloofstaal die mensen wil openen om het mysterie van Kerstmis beter in te gaan. Zij heeft Jezus de Christus geschonken. De heilige Naam van haar Zoon is kracht voor iedere volgeling van Hem.

* Liturgische kalender. Zondag: Heilige Familie, Jezus, Maria en Jozef. Maandag: Maria, moeder van God. Dinsdag: Basilius de Grote en Gregorius van Nazianze, bisschop en kerkleraar.

* Kribbeproject. Huize Laetitia is een familiehuis in Liempde waar sinds 2008 mannen, vrouwen en kinderen; Nederlander of buitenlander, opgevangen worden. Hier vinden zij een plek waar ze opgevangen worden zolang het nodig is en een familie waar zij deel van uitmaken, een plaats aan tafel en iedere dag ondersteuning op hun weg naar een betere toekomst. De parochie heeft het kribbeproject opgezet om deze mensen te helpen. In de kerken van onze parochie staan kribbetjes waar u eten, schoonmaakmiddelen, kleding en geld in kunt leggen voor de armen die het Huis Laetitia steunt. Met uw hulp doet u goeds voor de armen en voor uw hart.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie werd afscheid genomen van Corry de Beer- v. Abeelen, zij werd 87 jaar. Dat zij nu voorgoed mag delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Maandag 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant in de vieringen is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Het Sint-Petruskoor zingt de vaste gezangen uit de Messe zur Ehre des H.Franz von Assisië. Orgelprogramma: Raffy, Offertoire solennel; Guilmant, Élévation sur un Noël de Saboly; Guilmant, Puer nobis nascitur; Raffy, Marche.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Jos v. Nieuwburg (jgt); bijz. intentie; ouders Van Kollenburg-Essens en kinderen.

ZONDAG 19.00 Noor v.d. Meerendonk-v.d. Weijst (jgt); Frank v. Berckel (mgd); Bertha v. Erp (mgd); Peter v. Beers (mgd); overl. ouders Van der Sloot-Valks en kinderen.

MAANDAG Nieuwjaarsdag, 10.30 fam. Grilis-Cornelissen; overl. ouders Van Berkel-Sanders en hun dochter Ine Spikmans- v. Berkel; voor een goede afloop.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

MEDEDELINGEN

* Nieuwjaarsbijeenkomst. Nieuwjaarsdag, maandag 1 januari, zijn belangstellenden welkom om vóór aanvang van de eucharistieviering van 10.30 een kopje koffie en het pastoraal team te ontmoeten.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Misintenties. Wie een misintentie op wil geven kan de enveloppe gebruiken die hiervoor achter in de kerk klaarligt. Vermeld daarop de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden van de intentie; tevens de eigen naam en adres. De bijdrage voor een intentie bedraagt 12 euro. De enveloppe dient twee weken vooraf in de brievenbus van Duinendaal 2 gedeponeerd te worden om te worden vermeld op deze pagina met kerkberichten.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis met kapelaan Geoffrey de Jong als voorganger en predikant. De gregoriaanse gezangen worden verzorgd door kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Cisca v. Vlokhoven- v.d. Sande (jgt); Maria v.d. Biggelaar-Verhoeven (verj).

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie met intentie voor alle parochianen. Voorganger kapelaan De Jong.

MEDEDELINGEN

* Koffiedrinken. Zondag, oudejaarsdag zijn belangstellenden na de hoogmis welkom om een kopje koffie te drinken in De Kloosterhof.

* Kribkesroute. Tot en met Driekoningen (6 januari) is de kerststal in het kerkportaal, onderdeel van de Kribkesroute, te bewonderen.

* Nieuwjaarsdag. Maandag vervalt de ochtendviering.

* Aandacht voor zieken. Mensen kunnen hiervoor terecht bij het pastoresteam (tel. 67 22 15) en/of De Zonnebloem, afdeling Liempde (06-24 61 44 30).

* Welkom in de pastorie. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 staat de pastoriedeur open mensen die een kopje koffie of thee willen drinken, een praatje met de kapelaan willen maken en/of een misintentie à 12 euro willen opgeven.

* Gezamenlijke parochieviering. Zondag 14 januari vervalt in Liempde de dienst in verband met de gezamenlijke parochieviering van de Heilig Hartparochie in de Sint-Petrusbasiliek. Reeds opgegeven misintenties voor Liempde worden die dag afgelezen in Boxtel.