MAART: Teejatergroep Orion brengt een bewerking van de succesvolle serie Fawlty Towers op de planken: Zeezicht. De bekende komiek John Cleese geeft persoonlijk toestemming. (PdK).
MAART: Teejatergroep Orion brengt een bewerking van de succesvolle serie Fawlty Towers op de planken: Zeezicht. De bekende komiek John Cleese geeft persoonlijk toestemming. (PdK). Foto: Peter de Koning

Liempde, Lennisheuvel, Gemonde en Esch in 2017

Foto's: Hans van Doorn (HvD), Peter de Koning (PdK), Annelieke van der
Linden (AL), Daisy Renders (DR), Gerard Schalkx (GS),
Albert Stolwijk (AS) en Hans Verberk (HV).

MAART: Natuurgebied De Scheeken is dertien edelherten rijker. De negen hindes en vier bokken worden vrijgelaten door gedeputeerde Johan van den Hout en directeur Jan Baan van Brabants Landschap (links). (PdK).
OKTOBER: Na drieënhalf jaar verbouwen wordt bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg geopend voor het publiek. Vrijwilligers van de stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) knapten in samenwerking met enkele bedrijven de langgevelboerderij volledig op. (AS).
AUGUSTUS: Ardi Stoios-Braken wordt benoemd tot ambassadeur in Pakistan. De Liempdse woonde door haar werk voor het Ministerie van Buitenlandse zaken al op uiteenlopende plekken in de wereld, onder meer in India, Thailand, Albanië en Zambia. (PdK).
AUGUSTUS: De laatste week van de zomervakantie staat in Esch, Liempde, Lennisheuvel en Boxtel traditioneel in het teken van de Kindervakantieweek. (PdK).
NOVEMBER: Vol enthousiasme wordt Sinterklaas in alle dorpen begroet. In Esch arriveert hij per boot, om vervolgens over te stappen in een sportieve cabrio. (GS).
JANUARI: Inmiddels een echte traditie in Lennisheuvel: de nieuwjaarswandeling. (AS).
JULI: In boerderij Den Eijngel zetten John van der Doelen (bouwbedrijf Hazenberg), wethouder Peter van de Wiel (gemeente Boxtel) en Mark van Doorn (projectontwikkelaar Janssen de Jong) hun handtekening onder de overeenkomst voor woningbouwproject Achter Den Eijngel in Lennisheuvel. (AL).
MEI: De Sint-Lambertusschool in Gemonde krijgt militair bezoek: korporaal Ronald van den Heuvel beantwoordt in het kader van de Landmachtdagen tientallen vragen van de leerlingen én toont in zijn gevechtspak een staaltje opdrukken. De kinderen zijn onder de indruk... (PdK).
SEPTEMBER: Vader Piet (links) moet er samen met moeder Bianca hard aan trekken, maar uiteindelijk klinkt het geboorteklokje in Liempde voor het eerst sinds jaren weer. Een traditie herleeft... (GS).