FEBRUARI: Na uitleg van enkele leden van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris was het voor de leerlingen van de Sint-Petrusschool tijd voor een praktijkles vendelzwaaien op het terrein van museum MuBo. En dat blijkt leuker dan een lesje rekenen... (PdK).
FEBRUARI: Na uitleg van enkele leden van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris was het voor de leerlingen van de Sint-Petrusschool tijd voor een praktijkles vendelzwaaien op het terrein van museum MuBo. En dat blijkt leuker dan een lesje rekenen... (PdK). Foto: Peter de Koning

Jaaroverzicht 2017 Boxtel

Een selectie van gebeurtenissen in Boxtel die afgelopen jaar in het nieuws waren.
De foto's op deze twee pagina's zijn gemaakt door Peter de Koning (PdK),
Annelieke van der Linden (AL) en Gerard Schalkx (GS).

JUNI: Vrijwilligers van de Voedseltuin oogsten de eerste kroppen sla en andijvie op het terrein van De Kleine Aarde. De verse groente is bedoeld voor cliënten van de Voedselbank. Kartrekker Theodoor van Leeuwen (tweede van rechts) wordt genomineerd voor de titel Brabander van het jaar van Omroep Brabant, maar grijpt mis. (PdK).
MAART: De straatprijs van de Nationale Postcodeloterij valt in de Charpentierstraat in de wijk Oost. Zes inwoners verdelen een miljoen euro. Presentator Gaston Starreveld (links) brengt iedereen op de hoogte, onder wie Bert Schmittmann. (PdK).
MAART: Het parkeerbeleid wordt op de korrel genomen in de Grote Eendentrek. In september is een blauwe parkeerzone in het centrum een feit. (PdK).
MAART: Van Gelder Telecom start met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. 65 procent van de huishoudens en bedrijven meldt zich aan. (AL).
JANUARI: De winterse weergoden zijn Nederland goed gezind en zorgen voor een dikke laag ijs op de vijvers en sloten. Het leidt tot schaatspret, onder meer op de vennen op Heult. (PdK).
AUGUSTUS: Het eerste grote centrumproject, de herinrichting van de oude boomgaard en gemeentevijver, is klaar. Petra van Esch (rechts) is de bedenker van de nieuwe naam van de oude boomgaard: Indenhof. (PdK).
JUNI: Met het concert Toeters & Bellen wordt het gerenoveerde carillon in de Sint-Petrustoren officieel in gebruik genomen. Het in 1968 geïnstalleerde klokkenspel is volledig vernieuwd. Dat was nodig nadat een blikseminslag de aansturing en bedrading flink beschadigde. Samen met tal van vrijwilligers is de beiaard door de firma Daelmans uit Stiphout vernieuwd. (GS).
JANUARI: Kinderen genieten volop van Kwekpoel on Ice, het carnavalsevenement waarbij zelfs een polonaise op het ijs wordt gemaakt. In het najaar wordt duidelijk dat het meerdaagse evenement Boxtel on Ice geen reprise krijgt vanwege achtergebleven sponsorinkomsten. (PdK).
MAART: 79,8 procent van de Boxtelse kiesgerechtigden gaat naar de stembus tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. De VVD krijgt de meeste stemmen, gevolgd door de SP, CDA, D66 en PVV. (PdK).