Afbeelding
Foto:

Benefietconcert JukeBox: 2.000 euro voor goede doelen

Het benefietconcert dat JukeBox vorige week verzorgde, heeft een bedrag van 2.000 euro opgeleverd. Door de grote opkomst in de Tijberzaal van het Baanderherencollege en de gulle gevers mogen twee initiatieven een mooi bedrag bijschrijven. 1.500 euro gaat naar het project Overprikkeling, 500 euro naar het Afasiekoor 's-Hertogenbosch.

Arnie Craninckx vertelde tijdens de avond over het project Overprikkeling. Bij haar is niet-aangeboren hersenletsel geconstateerd, waardoor ze overgevoelig is geworden voor sensorische prikkels. Project Overprikkeling kan het ingezamelde bedrag gebruiken om wetenschappelijk onderzoek op dit gebied te stimuleren en lotgenoten bijeen te brengen.

Marieke de Bruijn voerde het woord namens het andere doel waarvoor geld werd ingezameld: het Afasiekoor in 's-Hertogenbosch. Mensen met afasie hebben een spraakgebrek dat is ontstaan door hersenletsel. Het koor helpt lotgenoten om het saamhorigheidsgevoel onder elkaar te vergroten en vertrouwen te krijgen in hun stemgeluid, aldus De Bruijn. Petra Aelbers en gitarist Alfred Martens traden op namens dit koor.

JukeBOX zong tijdens de avond enkele popliedjes. Ook de Boxtelse Stripe Big Band had een muzikaal aandeel in de avond. De opbrengst wordt binnenkort door het bestuur van JukeBox overhandigd aan de goede doelen.

Afbeelding
Afbeelding