Afbeelding
Foto: JukeBox

JukeBox zamelt 2.000 euro in voor hersenletsel

De benefietavond van JukeBox vorige week heeft in totaal 2.000 euro opgeleverd. Het Boxtelse popkoor zamelde geld in voor Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ook de Boxtelse Stripe Big Band hielp daarbij een muzikaal handje. Door de grote opkomst en de gulle sfeer mogen twee initiatieven een mooi bedrag bijschrijven. 1.500 euro gaat naar het Hersenletsel Project Overprikkeling, 500 euro naar het Afasiekoor.

Arnie Craninckx vertelde tijdens de avond over het project overprikkeling. Zelf heeft Craninckx NAH en is ze door de aandoening overgevoelig geworden voor sensorische prikkels. De gift kan het initiatief dan ook goed gebruiken om wetenschappelijk onderzoek op dit gebied te stimuleren en lotgenoten bijeen te brengen, legde Craninckx uit.

Marieke de Bruijn voerde het woord namens het andere doel waarvoor geld werd ingezameld: het Afasiekoor in 's-Hertogenbosch. Mensen met Afasie hebben een spraakgebrek dat is ontstaan door hersenletsel. Het koor helpt lotgenoten om het saamhorigheidsgevoel onder elkaar te vergroten en vertrouwen te geven in hun eigen stemgeluid, aldus De Bruijn. Petra Aelbers en gitarist Alfred Martens traden op namens het koor.

De opbrengst wordt binnenkort door het bestuur van JukeBox overhandigd aan vertegenwoordigers van het Hersenletsel Project Overprikkeling en het Afasiekoor.

Afbeelding