Afbeelding
Foto:

Start kaartverkoop van Waggelrevue


De Stichting Openbaar Carnaval (SOC) organiseert vrijdag 26 en zaterdag 27 januari de jaarlijkse Waggelrevue in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat. Kaarten kosten 11 euro en zijn te bestellen via www.waggelrevue.nl.

De twee zittingsavonden staan vooral in het teken van lokale artiesten, onder wie Ad Hoevenaars, De Vijf Zaligheden, de Shop Indjes, Toon van Krieken, De Agterblijvers en Fons van Asten. Tonprater Jasper van Gerwen, bekend van het Keiebijters Kletstoernooi, vormt het klapstuk van de avond. Voor de muzikale omlijsting zorgt The Ducktownband, de presentatie is in handen van Ton van Alebeek.

Bijdrage stallen stopt begin 2018

Eigenaren van lege stallen en schuren kunnen nog tot 9 januari een bijdrage aanvragen voor het inhuren van deskundigen om een herbestemming te vinden voor hun bijgebouwen. Provincie Noord-Brabant heeft sinds de start van de regeling in oktober vijftig aanvragen in behandeling genomen.

Voor de voucherregeling, die aangevraagd kan worden bij kennisplatform Vabimpuls, komen nog circa dertig tot vijftig eigenaren in aanmerking. Voor de eerste ronde van de regeling heeft de provincie 300.000 euro beschikbaar gesteld. Meer informatie over de subsidie is te vinden op www.vabimpuls.nl.