Afbeelding
Foto:

Wijkbijeenkomst

Meer dan tachtig bewoners van de wijk Selissenwal, de burgemeester, wijkwethouder en wijkmakelaar van de gemeente, de wijkconsulent van St. Joseph, de wijkagent en de hoofdagent van de politie, de opbouwwerkers en het bestuur van wijkorgaan Platform Selissen waren aanwezig op de wijkbijeenkomst op 1 november. De aanwezigen waren verdeeld over acht tafels en in een korte gespreksronde werd verteld wat er zoal gedaan werd in de wijk en kregen bewoners gelegenheid vragen te stellen en ideeën aan te leveren. Er kwamen heel wat onderwerpen op tafel, de burgemeester en de politie hadden het vooral over veiligheid. Zij vertelden wat ze voor mogelijkheden en beperkingen hadden en wat ze allemaal deden om ervoor te zorgen dat mensen zich veilig kunnen voelen in een wijk. Maar ook er werd ook gesproken over bomen, rommel, parkeren, hardrijden en gevaarlijke stoepen. En daarnaast hebben we adviezen, tips, verzoeken en opmerkingen gekregen van bewoners. Met sommige zijn we al aan de slag gegaan.
Op de foto staan jongeren van Helicon, zij staan hier nog te kijken naar de losliggende tegels in de St. Willibrordstaat, maar in november hebben ze met zijn allen hard gewerkt om de stoepen daar beter begaanbaar te maken.
Met het bestuur van De Walnoot zijn we in gesprek gegaan om te kijken hoe we de wensen, een huiskamer, met meer ontmoetingsmogelijkheden en activiteiten voor bewoners, vorm kunnen geven. Afgesproken is dat er iedere ochtend van 10-12 uur een gastvrouw aanwezig is om koffie te schenken. Die koffieochtenden gaan we dan samen met de bezoekers invulling geven. We kunnen een ochtend handwerken, kaarten, spelletjes doen, iemand uitnodigen die iets komt vertellen over bijvoorbeeld monumenten in Selissen. En als het lekker weer is komt er een terras aan de kant van de vijver. Begin volgend jaar gaat daar mee begonnen worden. In de agenda onderaan deze pagina staat wat er allemaal nog meer gaat gebeuren om die wens 'elkaar meer ontmoeten' mogelijk te maken.