Van carnavaleske en humoristische acts tot aan live zang: het publiek keek aandachtig naar de optredens van de leerlingen uit groepen 3 tot en met 8. (Foto: Daisy Renders).
Van carnavaleske en humoristische acts tot aan live zang: het publiek keek aandachtig naar de optredens van de leerlingen uit groepen 3 tot en met 8. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

Ploegertjes vertonen zang-, cabaret én carnavalskwaliteiten

Ploegerspaleis overladen met talent

Voor de jonge Ploegertjes uit Liempde was het zondag zover: zij mochten hun dans-, zang- en playback-kunsten vertonen tijdens het jaarlijkse Ploegerrangfestival. Trotse familieleden plus een keur aan kinderen zagen in Ploegerspaleis Het Hof hoe vijftig leerlingen van groepen 3 tot en met 8 zich een slag in de rondte dansten en zongen...

Naast het massaal toegestroomde publiek spotte ook jeugdprins Okkie en zijn adjudant Bouke talent. De deelnemende kinderen werden beloond met een eerste, tweede of derde prijs van de deskundige jury. De Vrolijke Noot, de prijs voor het meest carnavaleske nummer, werd uitgereikt door prins Joannes en adjudant Arthur.

ORIGINEEL

De jongste deelnemers brachten originele en creatieve playback-acts ten tonele: over het luisteren naar hartslagen, over jongens- en meidendingen die voor iedereen gaaf zijn en over gruwelijk enge zaken. De groepen 5 en 6 blonken juist uit in het carnavaleske muziekgenre terwijl de oudste basisschoolkinderen de sterren van de hemel speelden met live zang en hilarische cabaret- en playback-voorstellingen.

KERS OP DE TAART

Als kers op de taart lieten jeudprins Okkie en adjudant Bouke ook nog eens zien dat ze zelf over de nodige playback- en dansvaardigheden beschikken. De jury zat ondertussen met de handen in het haar vanwege het hoge niveau. Uiteindelijk werd iedereen vierde en kregen de overige groepen een podiumplaats.

PLAYBACK

Groepen 3 & 4

1. Meike de Beer, Merle v.d. Pasch, Pleun v. Houtum, Jasmijn Brands; 2. Linn v.d. Pasch, Nikki Thimister en Maud Leijten; 3. Saar v.d. Velden en Guus Botterman.

Groepen 5 & 6

1. Annelies van der Pies van Evi Spijkers; 2. Joske Hermes en Sanne Hoefmans; 3. Inge v.d. Pasch, Jente Kastelijn, Jill v.d. Wetering en Ilana Tuhumury.

Groepen 7 & 8

1. Kim v. Oorschot, Mare de Greef, Berber de Greef; 2. Karlijn v.d. Pas, Doris v. Aarle, Sofie Saris en Lieke v.d. Langenberg; 3. Meggie v. Zuijlen, Annabel Omvlee en Anne Korst.

LIVE ZANG

1. Kyra Lucius.

VROLIJKE NOOT

1. Femke Hoefmans, Sophie v.d. Velden, Iris v. Roosmalen en Femke v. Houtum.

Ploegerspaleis Het Hof was volgestroomd met jong publiek, maar ook familieleden én jeugdprins Okkie en adjudant Bouke deelden in de feestvreugde en verzorgden zelf ook nog een puik optreden. (Foto: Daisy Renders).