Mensen die tijdens de jaarwisseling vuurwerk afsteken in een straal van honderd meter rondom de Geitenwei, riskeren een fikse boete. In deze zone geldt net als vorig jaar een vuurwerkverbod. (Foto: Peter de Koning).
Mensen die tijdens de jaarwisseling vuurwerk afsteken in een straal van honderd meter rondom de Geitenwei, riskeren een fikse boete. In deze zone geldt net als vorig jaar een vuurwerkverbod. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTEL WIJST PLEK OPNIEUW AAN ALS VUURWERKVRIJE ZONE

Verboden te knallen rondom Geitenwei

De gemeente Boxtel heeft de omgeving van de Geitenwei opnieuw aangewezen als vuurwerkvrije zone op oudejaarsdag. Van 18.00 tot 02.00 mag in een straal van honderd meter rondom het parkje aan de Reginahof in de wijk Selissenwal geen vuurwerk afgeschoten worden. Wie zich niet aan het verbod houdt, riskeert een fikse boete, waarschuwt burgemeester Mark Buijs.

120 buurtbewoners dienden in januari 2016 een petitie in waarin ze de gemeenteraad opriepen tijdens de jaarwisseling een vuurwerkvrije zone af te kondigen rond de Geitenwei. Het afsteken van vuurwerk veroorzaakte jarenlang veel overlast bij de dieren die in het wijkparkje leven. Het college van B. en W. reageerde positief op de handtekeningenactie en stelde een vuurwerkverbod in. Omwonenden ontvingen een brief met de informatie over het besluit en er werden vijf borden met onderbord 'verboden om vuurwerk af te steken' in de omgeving neergezet op 31 december om duidelijk te maken dat er een verbod gold. Vorig jaar bleef het rustig rondom de Geitenwei.

BOA'S

De gemeente laat weten dat er dit jaar opnieuw borden worden geplaatst. Daarnaast zijn er voor en tijdens de jaarwisseling buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) aanwezig in het gebied om een oogje in het zeil te houden.