INFORMATIEBIJEENKOMST OP 10 JANUARI

Biomassaplein op Vorst:
SPIN wil duidelijkheid

Hoewel er nog geen definitief besluit is genomen, is bedrijventerrein Vorst B de ideale plek voor een GreenTechpark met tijdelijk biomassaplein. Volgens het gemeentebestuur dan. SPIN denkt daar heel anders over. Op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) eist het bestuur van de werkgeversvereniging inzicht in gemeentelijke stukken die betrekking hebben op Vorst B en GreenTech. Het college van B. en W. neemt hierover binnen vier weken een besluit. Om inwoners op de hoogte te stellen van de plannen rond GreenTech en het biomassaplein, organiseert Boxtel woensdag 10 januari een informatieavond in Lennisheuvel.

De bestuursleden van SPIN stellen dat Boxtel afwijkt van een in 2015 gesloten convenant. Hierin is afgesproken dat beide partijen structureel samenwerken bij de ontwikkelingen op bedrijventerrein Ladonk inclusief Vorst A en B. In een brief verzoekt de werkgeversvereniging het gemeentebestuur dan om haar te betrekken bij de plannen voor Vorst B. Uit dit schrijven blijkt dat SPIN meer heil ziet in de komst van (productie)bedrijven op het perceel dan een initiatief als GreenTech. Daarnaast willen de werkgevers inzicht in enkele documenten, onder meer over de ontwikkeling van het GreenTechpark en het ontwerpbestemmingsplan Vorst B.

Burgemeester Mark Buijs meldde dinsdagavond dat hierover binnen een maand een besluit wordt genomen. De brief van SPIN zou in de gemeenteraad besproken worden, maar een meerderheid van de fracties stemde in met het voorstel van de burgemeester om hiermee te wachten tot het besluit over het WOB-verzoek gevallen is.

BIJEENKOMST

Mensen die meer informatie willen over GreenTech en het geplande biomassaplein op Vorst B zijn woensdag 10 januari welkom in café Meneer Klaver te Lennisheuvel. De gemeente Boxtel organiseert vanaf 19.30 uur een bijeenkomst waar onder meer de opzet van het biomassaplein, de verkeersstromen en de procedure aan bod komen. Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk tot 4 januari via e-mail: m.sanders@mijngemeentedichtbij.nl. Meneer Klaver is vanaf 19.00 uur geopend.


Zwerfvuil Ladonk:
Boxtel in gesprek
met bestuur SPIN

Een doorn in het oog van inwoners én gemeenteraadsleden: rondslingerend afval in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Combinatie95 vroeg dinsdag aandacht voor zwerfvuil bij rotonde Boseind op bedrijventerrein Ladonk. Overleg met werkgeversvereniging SPIN en plaatsing van afvalbakken: wethouder Herman van Wanrooij zegde toe enkele oplossingen te onderzoeken.

,,Zwerfvuil blijft een groot probleem", stelde Peter Manniën namens Combinatie95. ,,Met name bij de rotonde Boseind ligt gigantisch veel afval. Vrijwilligers uit Lennisheuvel, die regelmatig afval prikken, constateren dat het zwerfvuil met name afkomstig is van het nabijgelegen pompstation. We vermoeden dat met name personeel van bedrijven op Ladonk tijdens lunchpauzes afval laat rondslingeren." Manniën vroeg wethouder Van Wanrooij in gesprek te gaan met SPIN, zodat de vereniging haar leden er op aan kan spreken. Daar stond de bestuurder 'niet onwelwillend' tegenover en hij beloofde ook de plaatsing van enkele afvalbakken nabij rotonde Boseind onder de loep te nemen. Daarnaast meldde Van Wanrooij dat er plannen zijn voor een groter onderzoek naar zwerfvuil in de gemeente.