Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Sint-Theresiakerk Lennisheuvel

ZONDAG 19.00 gezinsviering Kerstmis met zang van de Lencanteninjo's. Muzikaal ondersteund door Ton en Andrea.

MAANDAG Eerste Kerstdag, 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

De misintenties in beide vieringen zijn voor Marianne Freijse; overl. ouders Van Kasteren-Willems; overl. ouders Jos en Drika v.d. Loo-Versteden (mgd); overl. ouders Kees en Liza Vissers (verj. vader en moeder); overleden ouders Van Schaijk- v.d. Ven (verj. moeder); Klaas v. Schaijk (verj), zus Anneke en zwager Piet v.d. Heijden; Nellie Ceelen-Dekkers; Rinie Smetsers; Kees Nooren en dochter Christianne; Gerard v.d. Heijden; Toos Merkx; ouders Van der Heijden-Dortmans; Toon Willemen; Jos v.d. Langenberg (jgt); overl. ouders Wagenaars- v. Grinsven; overl. ouders Vromans-Vorstenbosch; Truus v. Overbeek; Gerrit Teraa; overl. ouders Piet v. Esch- v. Rooij; Hans Nouwens; Ton en Ria Kruijssen; Ad den Otter.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later arriveren, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met naam en datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedeponeerd.

* De Uitwijk. In verband met de renovatie van de Uitwijk, is deze niet meer te gebruiken voor vergaderingen, bijeenkomsten en ontvangen van mensen. Er is daarom achter in de kerk een tijdelijke werk- en vergaderplek ingericht.

* Bereikbaarheid. Contactgroep Sint-Theresiakerk: pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens 67 31 51, Helma Rombouts 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang; voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Els Baars (jgt); Ad en Wout v. Beers; Piet en Cor Schoenmakers-Witlox en dochter Maria; An v.d. Struijk- v.d. Berk (mgd); overl. ouders Jan en Marie v.d. Steen-Oerlemans; voor de parochie.

ZONDAG 17.00 viering voor kleuters en peuters. 19.00 eucharistieviering met zang door Innovation. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Harrie v.d. Meijden; Tonnie v.d. Meyden; Martien Bergman (mgd); overl. fam. Bergman-Pijnenburg; Roland Timmermans; Jo Bergmans; Toon Ruijs; Harrie en Sisca Quinten en dochter Adry; overl. fam. Van Schijndel- v. Schijndel; Emmy v. Lieshout- v. Rossum en Martha v. Lieshout; Elisabeth Smulders-Trum en Cornelis Smulders; Joke v.d. Besselaar; overl. fam. Timmermans; parochie.

MAANDAG Eerste Kerstdag, 10.00 eucharistieviering met Esch' Mannenkoor. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Mien Willems- v.d. Broek- v.d. Zande; Anneke v.d. Zande- v. Vessem; voor de parochie.

MEDEDELINGEN

* Kribbeproject. Achter in de kerk staat een kribbe waarin houdbare levensmiddelen of schoonmaakmiddelen worden gedeponeerd.

* Overleden. Deze week is afscheid genomen van Corrie de Bruin-Pols (95).Dat zij nu mag delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedaan. Telefonisch doorgeven kan via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor en met pastor Van Beurden als voorganger. Intenties voor Sjef Schellekens; Jaantje Braam-Verhagen; Annie v. Grinsven- v.d. Oetelaar; Jos en Paula den Otter-Kemps; Leny Kleijn-den Otter; Willie v.d. Pasch (Nieuw-Zeeland); Marij den Otter-den Otter; Piet Valks (trouwdag); Jo Valks.

ZONDAG 18.30 viering voor klein en groot met pastor Van Beurden als voorganger. Intenties voor Dieneke v. Helvoort- v. Oirschot; Hendrik v.d. Pol. 21.00 nachtmis met gemengd koor en pastor Van Beurden als voorganger. Intenties voor overl. ouders Van Oirschot- v. Oorschot; Theo v. Oirschot; Frans v. Esch.

MAANDAG 10.00 eucharistieviering met medewerking fanfare Sint-Lambertus en pastor Van Beurden als voorganger. Intenties voor alle overl. leden van de KBO afdeling Gemonde van het afgelopen jaar; Grard Geerts; Marie Geerts- v.d. Linden; Sjef v. Grinsven; Annie v. Grinsven- v.d. Oetelaar; Willy Schellekens; Annie v. Breugel-Aarts; Jan Troeijen; Antoon en Doortje Lavrijssen-Vorstenbosch; Gerrit en Jaantje Braam-Verhagen.

* Bezoek kerststal. Op Eerste en Tweede Kerstdag is de kerk van 14.00 tot 16.00 open voor een bezoek aan de kerststal.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 17.00 kinderkerstfeest. 21.30 kerstnachtdienst geleid door mw. ds. C.A. Terlouw, organist is Hans van der Haagen.

MAANDAG Eerste Kerstdag, 10.00 kerstviering geleid door mw. ds. C.A. Terlouw met medewerking de Cantorij. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.pg-boxtel.nl.


Kerst-in De Rots op Tweede Kerstdag

Ook dit jaar wordt op Tweede Kerstdag in Boxtel een kerst-in gehouden. Jong en oud zijn dinsdag 26 december vanaf 14.00 uur welkom in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7.

De kerst-in wordt voor het 27e jaar op rij gehouden en is gratis toegankelijk. De organiserende werkgroep meldt dat bezoekers welkom zijn om kerstwensen uit te wisselen. Ook kunnen belangstellenden meedoen aan diverse gezelschapsspellen. Alleen een praatje maken, is ook mogelijk. Vrijwilligers zorgen voor een hapje en een drankje. Muzikanten zorgen voor een sfeervolle entourage.

Om 18.00 uur wordt een Brabantse koffietafel geserveerd voor mensen die zich daarvoor aangemeld hebben.


TWEE VIERINGEN OP KERSTAVOND BIJ DE KLEINE AARDE

VanOndersteBoven: 'Op zoek naar je bron met kerst'

De eerder dit jaar opgerichte Boxtelse stichting VanOndersteBoven houdt op kerstavond, zondag 24 december twee bijeenkomsten op het terrein van De Kleine Aarde aan het Klaverblad. 'Op zoek naar je bron' luidt het thema van de vieringen om 17.00 en 19.30 uur.

Tijdens de kerstbijeenkomst die om 17.00 uur start zijn kinderen tot 12 jaar welkom met hun ouders, grootouders en broertjes en zusjes voor een fakkeltocht die langs een engel, een herbergier, een schaapsherder met een fluit en trommel voeren en die de weg wijzen naar een plek waar licht is, waar de kachel brandt en waar gezongen wordt. ,,Een oud verhaal brengt ons tot nieuw leven. Vanuit de bron ontstaat iets nieuws", aldus secretaris Sjaak Beirnaert van VanOndersteBoven.

VANUIT NIETS IETS

Om 19.30 uur worden de oudere jeugd met familie en kennissen uitgenodigd om samen te ontdekken wat het betekent om vanuit het niets iets nieuws tot stand te kunnen brengen. ,,Vanuit Moeder Aarde is een nieuwe voedseltuin ontstaan, vanuit klei ontstaan de mooiste kunstwerken en vanuit oerklanken ontstaan liederen die we ook mee kunnen zingen", aldus Beirnaert. De onderdelen van de kerstvieringen worden verbonden door theoloog Nico Bulter, kamerkoor Ratatouille zorgt voor de muzikale omlijsting.

Deelname aan de kerstvieringen is gratis, maar om de onkosten van de voorbereiding te betalen, wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Aanmelden is niet per se nodig, maar voor de organisatoren wel prettig. Mensen die een van de kerstvieringen op De Kleine Aarde willen bijwonen, kunnen dat laten weten via e-mail: vanondersteboven@gmail.com, via www.vanondersteboven.com of per telefoon: 06-22 54 79 07. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en te genieten van een drankje.

FOTO ONDER: Op Allerzielen hield stichting VanOndersteBoven ook al een lichtjestocht op De Kleine Aarde. Ook toen was kamerkoor Ratatouille present voor de muzikale omlijsting. Op kerstavond is dat eveneens het geval. (Foto: Peter de Koning).