Holland Recycling wint allereerste MVO Award 2017

"Geen schijn van kans maken we, dacht ik toen ik erachter kwam dat iemand ons had genomineerd." Majid Arai (40) eigenaar van Holland Recycling kreeg ongelijk. Het publiek bleek gecharmeerd van de aanpak van de uit Iran afkomstige ondernemer. Zo werknemers bepalen zélf wie er een contract krijgt. Maar ook het persoonlijke verhaal van Arai greep aan. Want terwijl hij naast zijn vaste team een behoorlijk aantal statushouders aan het werk heeft, had hij één van hen kunnen zijn. Met zijn relativerende uitspraak "Mijn inspiratie komt van ver", doelt hij op zijn eigen roots en tocht vanuit Iran. Alles behalve luchtig dus.

AANTWERK

Het is – spijtig genoeg – nog steeds geen vanzelfsprekendheid dat ondernemers mensen in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De boodschap van de avond luidde dan ook: laat zien dat sociaal én succesvol ondernemen heel goed samengaan. Op dit moment zitten 29.000 mensen op de bank die wel willen en kúnnen werken. Daarvan hebben zo'n 15.000 geen startkwalificatie.

De MVO Award Noordoost-Brabant is een initiatief van stichting AANtWERK. Dit is een platform waar werkgevers elkaar tijdens evenementen en workshops inspireren op het gebied van de 'P' van People als onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.