Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Leopold en Threes houden lezing over Zambia

Huisarts Leopold Messchaert en zijn partner Threes Hartmanns verruilden begin 2017 hun woonplaats Boxtel voor Zambia om zich een jaar lang op medische, sociale én culinaire wijze in te zetten. Zondag 18 februari deelt het echtpaar op uitnodiging van cultureel genootschap Ars Vivendi de ervaringen in de Protestantse Kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel.

Messchaert ging in het stadje Katete aan de slag op het Medical Outdoor Patients Department, onderdeel van het Sint-Francis Hospital. Hij hield zich bezig met patiëntenzorg en coaching van de jongere artsen. Zijn partner Hartmanns maakte zich nuttig voor de gemeenschap en richtte 'Theresa's Mess' op, de plek waar Europese medici eenmaal per week een maaltijd konden nuttigen.

De lezing in het protestants kerkje gaat om 14.00 uur van start. Kaarten à 7,50 euro (inclusief hapje en drankje) zijn te reserveren door een e-mail te sturen naar arsvivendi@home.nl en het bedrag over te maken naar rekeningnummer NL59 KNAB 0255 7851 27 (JWM Crusio) onder vermelding van Dokter Leopold.

FOTO BOVEN: Het Boxtelse koppe Leopold Messchaert en Threes Hartmanns deed dit jaar ontwikkelingswerk in Zambia. In februari vertellen zijn over hun ervaringen tijdens een lezing voor cultureel genootschap Ars Vivendi in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. (Foto: Albert Stolwijk).


MAANDAG Eerste Kerstdag, 10.30 Riet v. Belkom (jgt); Frans v. Heesch (jgt); Joke v.d. Schoot (mgd); Spaanse zuster Marie-José Spijkers (mgd); Antoinette Wartenberg; Renze de Waal; Wim Aarns; overl. ouders Van der Sloot-Valks en kinderen; overl. fam. Rutten-Smeets; Jan Roelofs; Toon op 't Hoog; uit dankbaarheid: M. Backx; overl. ouders Van Beerendonk-Schoonus en Gert en Lia Pronk; Jan Coolen; bijzondere intentie: Wim v. Breugel; Piet en Greet Boleij en Jo Smits; Rianne en Jolanda Hulsen.

DINSDAG Tweede Kerstdag, 10.30 W. v.d. Heijden (jgt); overl. ouders Van Vught-Smetsers en kinderen; pastoor Eras; ouders Vorstenbosch- v. Pinksteren en overl. fam.; uit dankbaarheid voor overleden ouders Peijnenburg-Soeterings. 10.30 kerstviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. ZONDAG 19.00 eucharistieviering; voor Harrie v. Liempd; Annie v.d. Aker- de Kock; Fam. Van de Langenberg- v.d. Loo; Sjaan v.d. Langenberg-Leijten; Willie v.d. Plas- v.d. Langenberg; Sjan op 't Hoog-Timmermans; Antoon Jurgens (sterfdag); echtpaar Berkelmans en zonen Adrie en Frans; Marinus v. Eijndhoven; echtpaar Van de Loo-Verhoeven en dochter Sjan.

MEDEDELINGEN

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Collecte zieken. De leden van de werkgroepen Aandacht voor Zieken collecteren op kerstavond en Eerste Kerstdag na iedere viering bij de uitgang van de basiliek. De opbrengt is bestemd voor attenties aan zieken, zowel thuis als in het ziekenhuis.

* Bezoek kerststal. Op Eerste en Tweede Kerstdag is de Sint-Petrusbasiliek van 14.00 tot 16.00 geopend voor een bezoek aan de kerststal.

* Nieuwjaarsontmoeting. Op Nieuwjaarsdag, maandag 1 januari, is iedereen welkom bij het pastoraal team, voor aanvang van de eucharistieviering van 10.30 voor een kopje koffie en ontmoeting.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 19.00 gezinsviering met pater Hans de Visser als voorganger en predikant en samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Intenties voor Sien v. Beers- v.d. Langenberg (mgd); Cisca v. Vlokhoven. 23.00 nachtmis met pater Hans de Visser als voorganger en predikant. Muzikale omlijsting door Liempds Gemengd Zangkoor en fanfare Concordia. Intenties voor Theodorus en Bertha v.d. Velden; Ad v. Weert.

MAANDAG Eerste Kerstdag, 09.30 hoogmis met pater Hans de Visser als voorganger en predikant. Muzikale omlijsting door het Combikoor. Intenties voor Marietje Bressers-Aalders (mgd); Theo v.d. Laar (mgd); Betsie v.d. Laar- v. Overdijk (bijz. intentie); Willy v. Zuijlen (Van den Anker-Slijtersstichting); overl. parochiepriesters.

DINSDAG Tweede Kerstdag, 09.30 eucharistieviering met kapelaan Geoffrey de Jong als voorganger en samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Voor het welzijn van alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie voor het welzijn van alle parochianen. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Kribkesroute. Ook dit jaar neemt onze kerk deel aan de Liempdse Kribkesroute. Het kerkportaal is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00. Een bezoek aan de kerststal is mogelijk op Eerste en Tweede Kerstdag, aansluitend aan de eucharistievieringen alsook van 13.00 tot 17.00.

* Adventactie. De opbrengst van de adventsactie voor Malawi bedroeg zondag 101,95 euro.