Kerstactie Angelaschool in teken van Serious Request

LINDA VAN DE WIEL

Radiodeejays Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn lieten zich maandag opsluiten in het Glazen Huis in Apeldoorn voor de actie Serious Request om geld in te zamelen voor Het Rode Kruis. In het hele land worden acties georganiseerd om geld op te halen en na twee dagen bedroeg de tussenstand al 1,1 miljoen euro. Ook de Angelaschool in Boxtel draagt een steentje bij.

Hoewel de leerkrachten van de Angelaschool intensief betrokken zijn bij de actie voor Serious Request, hebben ze veel taken uitbesteed aan de kinderen uit groep 8. ,,En dat doen ze hartstikke goed", laat leerkracht Gerrit de Jong weten. ,,Ze zijn erg slim, die schooloudsten. Iedere ochtend voordat school begint en direct na schooltijd staat een kraam op het plein. De leerlingen verkopen daar knutselwerkjes en koffie en thee voor vijftig eurocent. Als ouders dan betalen met een euro vragen de leerlingen of ze in plaats van wisselgeld vijftig eurocent misschien


Tweede lezing over Heerschop in museum MuBo

De tentoonstelling van kunstenaar Frans Heerschop (1940-2011) is ook op zaterdag 23 december en Tweede Kerstdag nog geopend in Museum Boxtel (MuBo). Naast zijn sprookjesachtige pentekeningen over het fantasie-eiland Nevelan zijn er ook allerlei activiteiten voor kinderen. De geplande lezing over Heerschop op 14 januari is inmiddels uitverkocht. Vanwege de overweldigende vraag wordt daarom een tweede lezing over de Boxtelaar gehouden op zondag 4 februari.

Tijdens de tentoonstelling kan de jeugd muziek maken met instrumenten van het Wayang Golèk-theater en zijn er 3D-collages van Heerschops werk te bezichtigen. Op 23 december en Tweede Kerstdag is de expositie te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Toegang tot de expositie kost 3,50 voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van 12 jaar en ouder. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis naar binnen. Op 24, 25 en 31 december is MuBo gesloten.

De tweede lezing over Frans Heerschop staat gepland op 4 februari vanaf 11.15 uur. Aanmelden hiervoor is nog mogelijk via e-mailadres info@muboboxtel.nl of telefonisch via Willem van Vossen: 06-16 04 18 98. De prijs bedraagt 5 euro.

een lootje voor de loterij willen kopen. Tja, daar kun je als vader of moeder geen 'nee' tegen zeggen..."

LOTERIJ

Niek van Hal (12) is één van de leerlingen die de organisatie van de inzamelingsactie op touw heeft gezet. En Serious Request is niet voor niets gekozen als goed doel. ,,Op school praten we nu over kinderen uit Derde Wereldlanden die gescheiden zijn van hun ouders. En dat is precies waar Serious Request nu ook over gaat. De actie heet 'Breng ze weer samen' en ik hoop dat we veel geld inzamelen."

Samen met zes jaargenoten dacht Niek na over leuke acties. En daarmee zit het wel goed. Hedenavond, donderdag 21 december, sluit de actie met een loterij waarvoor volgens leerkracht De Jong zoveel prijsjes beschikbaar zijn gesteld, dat waarschijnlijk niemand met lege handen naar huis gaat. Ook wordt het totaalbedrag van de actie bekendgemaakt. Maar eerst genieten de leerlingen van een welverdiend kerstdiner...

De radiodeejays verblijven nog tot en met kerstavond in het Glazen Huis, dat dit jaar in Apeldoorn staat. Diezelfde avond wordt het eindbedrag bekendgemaakt dat bestemd is voor Het Rode Kruis.

Boxtel

Boxtel in Detail

Benita van der Pasch heeft de fotoprijsvraag 'Boxtel in Detail' gewonnen. Hiermee krijgt ze een jaar lang toegang tot Museum Boxtel (MuBo) voor twee personen, een prentenboek van Jas de Keistamper en 30 euro van Fotoclub Boxtel. 'Boxtel in Detail' was een expositie van Fotoclub Boxtel die op zaterdag 4 en zondag 5 november voor het laatst werd gehouden in MuBo. Daarbij werd ook de prijsvraag 'Test je kennis van Boxtel' uitgeschreven. Van der Pasch ontving zaterdag de prijzen uit handen van voorzitters Leon de Kok van Fotoclub Boxtel en Maria Voets van MuBo.