Afbeelding
Foto: Jasmijn

Lichtjes in Breukelsestraat zorgen voor saamhorigheid

Ruim drie jaar geleden openden Marcelle van Koot en Peter van Loon Jasmijn Bloemisterij aan de Breukelsestraat. Zij kwamen op het idee om de straat jaarlijks in een gezellige wintersfeer te hullen. Een traditie was geboren...

Iedereen in de buurt krijgt de kans zijn eigen gevel te versieren. Jasmijn Bloemisterij helpt daarbij door in twee weekenden de winkel én materialen beschikbaar te stellen. Inwoners van de Breukelsestraat mogen zelf een idee bedenken en krijgen hulp van de bloemisterij bij de uitvoering. ,,Soms kregen mensen hulp bij het ophangen, soms deden we een stukje voor", aldus Van Loon. De bloemisterij zorgde voor de decoratie de eigen winkel en vier kerstbomen in de straat.

Door dit initiatief ziet de straat er jaarlijks sprookjesachtig uit tijdens de feestdagen. Bovendien brengt het ook een extra effect met zich mee: bewoners hebben elkaar beter leren kennen. Zo werd in de zomer al een tweede buurtbarbecue georganiseerd. ,,Dat we weten wie onze buren zijn, is een fijne kerstgedachte. En het zijn nog eens leuke buren ook", lacht Van Loon.

Afbeelding