Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TENNISBANEN DE BRAKEN ONDERGAAN ONDERHOUDSBEURT

Flink borstelen op spekglad kunstgras

HENK VAN WEERT

De vier tennisbanen bij sportcomplex De Braken in Boxtel ondergaan momenteel een flinke onderhoudsbeurt. Tennissers klaagden steen en been over de gladde kunststof grasmat op de buitenbanen. Die worden geborsteld en opnieuw ingestrooid met zand.

De oorzaak van de gladde buitenbanen is


Vrijwilligersprijs

Wie Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) een warm hart toedraagt, kan tot 30 januari stemmen op de organisatie. Via de Meer dan handen-vrijwilligersprijzen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan SPPiLL een leuk bedrag verdienen van 500 tot 5.000 euro. Er kan gestemd worden via www.vrijwilligersprijzen.nl/gemeente. Door de gemeente Boxtel op te zoeken, komen bezoekers van de site vanzelf uit op SPPiLL.

pure pech, meldt beheerder Martien Pennings: ,,In september was het erg nat en daardoor konden we de banen niet vegen. Omdat de banen ook nog eens in de schaduw liggen, kregen daardoor algen en mos vrij spel."

Nu worden met speciale machines de banen alsnog én extra diep geborsteld. Die werkzaamheden zijn gisteren, woensdag gestart en duren tot en met morgen. Ook wordt het kunstgras ingestrooid met 24 ton nieuw zand.De dooi na de sneeuwval vorige week wees uit dat met de drainage


STS ontwikkelt toekomstplan voor Stationsstraat

Komend jaar staat de herinrichting van het Boxtelse centrum op de agenda van de gemeente. Eerst wordt de Markt gerenoveerd, maar op den duur is ook de Stationsstraat aan de beurt. Belanghebbenden sloegen daarom de handen ineen en richtten onlangs de belangengroep Stichting Toekomst Stationsstraat op (STS).

STS wil dat de straat een 'goede toekomstige ontwikkeling' krijgt. Bovendien zet zij zich in voor een betere sociale cohesie binnen de straat. Met het oprichten van de stichting, krijgen de belanghebbenden een geldbedrag van de gemeente om een herinrichtingsplan te ontwikkelen voor de weg.

Het bestuur van STS bestaat uit voorzitter Pieter Tielen, penningmeester Dik Bol, secretaris Marjo Grietjes en Jeroen Weijers. De stichting wil als eerste een nieuwe inrichting en bestrating van de straat realiseren waardoor het een 'aantrekkelijke mix van winkelen, wonen én sociaal-maatschappelijke functies' wordt.


Legionella

Nadat de GGD Hart voor Brabant enkele meldingen van legionella-besmettingen uit Boxtel binnenkreeg, startte de gezondheidsdienst een onderzoek naar de bron. Begin december werd de legionellabacterie aangetroffen bij bedrijfsafvalwaterzuivering HydroBusiness in Boxtel, een dochter van waterleidingmaatschappij Brabant Water die in 2015 is geopend. Het bedrijf heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding te voorkomen. De afgelopen maand ontving de GGD geen nieuwe meldingen van legionella-besmettingen.

onder het tennisveld niets mis is. ,,Het smeltwater was vlot verdwenen", aldus Pennings.

FOTO BOVEN: Gisteren, vandaag én morgen ondergaan de vier buitenbanen bij sportcomplex De Braken een grondige onderhoudsbeurt. Tennissers klaagden de afgelopen maanden steen en been over het kunstgras dat door algengroei spekglad was geworden. De banen zijn geborsteld en ingestrooid met zand. (Foto: Peter de Koning).


Nieuw bedrijfspand op de Runmolen

Autobedrijf Mahfooz & Sons laat een nieuw pand bouwen naast de bestaande garage aan de Runmolen. Dat werd gisteren duidelijk tijdens een vergadering van de welstandscommissie. Er was nog enige twijfel over de exacte afmetingen van het toekomstige pand, maar in principe wordt het circa 16 bij 30 à 35 meter. Mahfooz & Sons wil het gebouw verhuren.

Het nieuwe complex wordt als het ware een donkere doos waarvan één hoek op de voorgevel aan de Keulsebaan uit metselwerk bestaat. Aan de achterkant komen twee doks te leggen met een ontsluiting naar de Runmolen.

Het Boxtelse architectenbureau sKin, dat ook de garage van Mahfooz & Sons ontwierp, zou nog kijken naar de afmetingen van het kadaster. Het gaat om een smalle strook dat naast de garage ligt, die nu vol met geparkeerde auto's staat. Volgens het kadaster zou dat 18 meter zijn, volgens sKin 21 meter. Daarbij worden echter geen moeilijkheden verwacht, aangezien de naastgelegen grond van opdrachtgever Mahfooz & Sons is.


Dubbele overweg

Een auto is zondagavond op de dubbele overweg aan de Tongersestraat geramd door een trein. Er vielen geen gewonden. De bestuurder wist op tijd uit te stappen. De automobilist kwam uit de richting van het centrum en reed per abuis de rails op. Waarschijnlijk wilde de persoon buurtschap Tongeren inrijden. Op het spoor kwam het voertuig vast te staan. De trein schepte het voertuig en sleurde het enkele honderden meters mee. Het wrak werd door een bergingsbedrijf afgevoerd. De NS zette die nacht bussen in voor gestrande reizigers.