Afbeelding
Foto: gemeente Boxtel

NA 1 JULI IN ANDERE VORM

Eetpunt Elisabethsdael in Boxtel verdwijnt niet

Het eetpunt in de ontmoetingsruimte van wooncomplex Elisabethsdael in Boxtel blijft. De huidige maaltijdvoorziening blijft tot 1 juli 2018; over de invulling na die datum buigen Zorggroep Elde, woonstichting Sint-Joseph en de gemeente Boxtel zich begin volgend jaar.

Elisabethsdael is sinds 1 november officieel in handen van Sint-Joseph. Zorggroep Elde zette het wooncomplex, dat bestaat uit 26 appartementen en een ontmoetingsruimte aan de Mgr. Bekkersstraat in Boxtel vorig jaar in de etalage. In de gezamenlijke ruimte op de begane grond worden maaltijden geserveerd aan de bewoners, maar ook aan omwonenden.

Sint-Joseph, Zorggroep Elde en de gemeente Boxtel vinden het belangrijk dat deze functie blijft bestaan. ,,Aan ontmoeten, recreƫren en gezamenlijk eten is veel behoefte", zeiden directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph en Jan Kees Metz van Zorggroep Elde eerder in deze krant. De ontmoetingsruimte op de begane grond blijft ook beschikbaar voor het organiseren van activiteiten en bijeenkomsten, zo laten de partijen weten.


Boeren krijgen 1.000 euro voor internetvideo's

Wethouder Eric van den Broek reikte dinsdag duizend euro uit in de vorm van een voucher aan agrariƫrs Stan en Mark Verhoeven van ZLTO Boxtel. Het bedrag wordt gebruikt voor een reeks internetfilmpjes om de Boxtelse agrarische sector onder de aandacht te brengen.

De boeren willen met hun video's aan andere mensen, met name jongeren laten zien welke belangrijke rol boeren innemen op het gebied van voedsel en beheer in het buitengebied. ,,De agrarische sector is niet alleen belangrijk vanwege de werkgelegenheid, maar ook vanwege de bijdrage van boeren aan het behoud van ons karakteristieke buitengebied", aldus een lyrische wethouder Van den Broek op zijn Facebookpagina. ,,Dit soort initiatieven zijn hartstikke positief en we denken graag met agrarische ondernemers mee in allerlei initiatieven."

Drie jaar geleden werd een economisch stimuleringsbudget op touw gezet door de gemeente Boxtel. Daaruit konden inzenders onder meer een voucher ter waarde van 1.000 euro ontvangen voor initiatieven die iets positief bijdragen aan de lokale economie.

(Foto: Gemeente Boxtel).