PLOEG LEVERT BIJZONDERE PRESTATIE

't Krijtje glorieus aan kop in biljartcompetitie

De cafécompetitie van de Boxtelse Biljart Bond heeft sinds vorige week een nieuwe koploper: 't Krijtje. In café De Postiljon leverde het team dinsdag een voor haar doen unieke prestatie. De Amateur 1 leed maandag een nederlaag tegen Het Groene Laken. Ook het tweede team van De Amateur kwam niet tot winst.

In café 't Geveltje delfde thuisclub De Amateur 1 maandag het onderspit tegen Het Groene Laken, dat tot op heden nog slechts weinig wedstrijden gespeeld had. Zowel Mozes Schäfer, Wilma van Schijndel als Jo Bovens haalden twaalf punten binnen. Alleen Sebastiaan Verhofstad wist voor De Amateur nog een schamel tiental punten te veroveren op Toon van Houtum, die met slechts zes punten een echte offday had.

't Krijtje leverde dinsdag een bijzondere prestatie in De Postiljon. Volgens het archief van de Boxtelse Biljart Bond was het bij deze club nog nooit eerder voorgekomen dat alle vier de spelers twaalf punten scoorden. Voor deze topprestatie zorgden Wim van Eindhoven, Ad Rutten, Jan Klokgieters en Henny Maurix. Dat De Comsche Hoeve 2 met slechts vijfentwintig punten haar zwaarste nederlaag leed, was van dit alles wel het noodlottige gevolg.

De Amateur 2 lag al niet zo goed op stoom en donderdag in De Comsche Hoeve wilde het wederom echt niet lukken. Vooral René van Tongeren speelde in de van hem bekende relaxte stijl een glanzende rol door in niet meer dan achttien beurten te winnen van Hans de Bresser. Ook wisten Michel de Gelder en Bennie Bakker de overwinning te behalen. Alleen in de match tussen de kopmannen Tonny van der Steen en Perry van Weert ging de laatste in veel te veel beurten roemloos ten onder.

In de vierde ronde worden de laatste wedstrijden voor het kerstreces gespeeld en het ziet er naar uit dat 't Krijtje alle tijd zal hebben om zijn verworven koppositie uitbundig te vieren.

Uitslagen derde ronde

De Amateur 1 - Het Groene Laken        33-40

't Krijtje - De Comsche Hoeve 2        48-25

De Comsche Hoeve 1 - De Amateur 2        40-31

Stand na drie ronden: 't Krijtje, 119 punten; De Comsche Hoeve 1, 111; De Amateur 1, 104.


Tafeltennisfuif voor kinderen bij Taverbo

De Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo houdt zaterdag 23 december samen met Buurtsport Boxtel een kindertafeltennisfeest. Leerlingen uit groepen 3 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Boxtel kunnen hier aan meedoen.

De dag wordt gehouden in de accommodatie van Taverbo-Sabo aan de Voetboog 18 in Boxtel. De hele dag door worden spelletjes gehouden en wedstrijden georganiseerd, zowel voor de beoefende speler van het sportspel als de geïnteresseerde beginner. Voor kinderen van de groepen 3 tot en met 5 begint het evenement om 09.00 uur en duurt het tot 12.00 uur. Groepen 6 tot en met 8 zijn tussen 13.30 en 16.30 uur actief.

Inschrijven kan door een bericht te sturen naar aanmelden@buurtsportboxtel.nl. Gevraagd wordt om naam, groep, school, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden. Neem voor meer informatie na 18.00 uur contact op met Eric Peeters via telefoonnummer 06-23 27 27 06.