Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DRUKBEZOCHTE KERST-IN GRAND CAFÉ REMBRANDT

Kerstliedjes zingen met Dükerskoor

Al anderhalf uur voordat de kerst-in van het Boxtelse Dükerskoor maandagavond van start ging, was grand café Rembrandt goeddeels gevuld. Maar tot de eerst liedjes klonken, zochten belangstellenden een plekje in de overvolle zaal. Het repertoire van smartlappen en zeemansliedjes dat maandelijks wordt vertolkt, werd voor deze gelegenheid aangevuld met bekende kerstmuziek en stemmige voordrachten.

Al bijna twintig jaar op rij houdt het Dükerskoor elke vierde maandag van de maand een meezingavond en bijna altijd is het volle bak. Vanwege de naderende kerstdagen wordt het optreden in december een weekje eerder gehouden, maar dat heeft geen negatieve invloed op de publieke belangstelling. Integendeel.

Onder leiding van dirigent Arie Koorengevel klonken veel kerstliedjes. Bovendien hielden enkele koorzangers voordrachten. Hubertine Mijjer ging in haar gedachten terug naar hoe ze vroeger kerstfeest vierde: een kerststal zetten en de boom aankleden. Nostalgie. Nelly Maas deelde ook haar kerstgedachte; over mensen die het goed hebben en personen die minder bedeeld zijn. Piet van der Meijden vroeg zich af hoe de wereld er had uitgezien als er wél plaats was geweest in de herberg. Traditiegetrouw werd de sfeervolle avond afgesloten met gedimd licht en 'Stille nacht, heilige nacht'.

FOTO BOVEN: Jaarlijks zingt het in smartlappen en zeemansliedjes gespecialiseerde Dükerskoor uit Boxtel een kerst-in onder leiding van dirigent Arie Koorengevel. (Foto: Peter de Koning).


DRUKTE CENTRUMEVENEMENT VAN KORTE DUUR

Kerstfair in Boxtel komt laat op gang

Broodjes met warme beenham, koppen snert en glaasjes glühwein. Deze winterkost was zondag allemaal present om de bezoekers van de Kerstfair in het Boxtelse centrum op te warmen en in de feeststemming te brengen. Hoewel er duidelijk werk en aandacht aan het evenement was besteed, werd het pas rond 14.30 uur drukker en waren de meeste bezoekers alweer vroeg vertrokken.

De werkgroep Sfeer en Beleving van stichting Centrummanagement Boxtel had de organisatie van de fair in handen. De Boxtelse centrumondernemers zetten bijna allemaal hun winkels open waarvan velen ook in kraampjes producten als kaasjes, kerststukjes en taarten gemaakt van vogelvoer aanboden. Ook konden bezoekers lootjes kopen voor een loterij waarvoor de ondernemers aan de Stationsstraat allerlei prijzen beschikbaar hadden gesteld. En uiteraard was de Kerstman aanwezig...

LEKKER WARM

Een groep jongens en meiden van Scouting Boxtel verzorgde op vijf verschillende plaatsen in het centrum een kampvuur waar de bezoekers hun koude handen graag aan warmden. De kinderen mochten marshmallows roosteren. Lucas de Koning (16) en Bjorn van Ooijen (15) waren verantwoordelijk voor het vuur voor restaurant De Rechter. ,,Wij zijn van de 'Rowans' en verderop staan de meiden van de 'Sherpo's'. We staan aan de looproute en er komen vrij veel mensen voorbij", zegt Bjorn. Lucas vult aan: ,,Ik vind het wel gezellig hier. En lekker warm, vandaar dat ik in mijn T-shirt sta."

KAMPVUREN

Onder meer De Volle Blaos zorgde voor de muzikale omlijsting van de kerstfair. Met stemmige kerstmuziek zorgde de kapel bij alle kampvuren voor een gemoedelijke sfeer. En hield de bezoekers daarmee even staande...

FOTO LINKS: Diverse ondernemers stalden hun producten uit tijdens de kerstfair in Boxtel. Het grote publiek bleef echter uit. (Foto: Daisy Renders).


Afbeelding