GEMONDENAREN VERLIEZEN NIPT VAN NUMMER TWEE

Irene verliest ongelukkig tegen Baarle-Nassau

Gloria UC uit Baarle-Nassau stond zondag op het programma voor Irene. Het team had dit seizoen nog maar zeven verliespunten en stond tweede in de competitie.

Hoewel de Gemondse ploeg fanatiek aan de uitwedstrijd begon, waren de eerste tien minuten voor Gloria UC. De thuisspelende ploeg kreeg enkele goede kansen. Maar door puike reddingen van doelman Patrick van Osch en een dosis geluk hielden de voetballers uit Gemonde toch de nul.

Gaandeweg de eerste helft kwam Irene beter in het spel en werd gevaarlijk door met name Bart Bressers. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en beide teams konden geen echt grote kansen creëren. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een 0-0 tussenstand.

ONGELUKKIG DOELPUNT

In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg gelijk aan die van het eerste bedrijf. Beide teams brachten veel inzet en strijdlust ten tonele maar konden niet tot een treffer komen. Tot het moment dat Gloria halverwege de tweede helft op gelukkige wijze een doelpunt maakte. Een aanval over rechts leek niet gevaarlijk maar de Gemondse defensie schatte de voorzet verkeerd in waardoor een aanvaller van de tegenstander uit Baarle-Nassau bij de tweede paal gemakkelijk kon scoren.

Irene zat echter niet bij de pakken neer en schakelde nog een tandje bij. Door achterin een-op-een te spelen, kwam er veel druk op de defensie van Gloria UC. Deze tactiek resulteerde in een aantal goede kansen maar die waren niet aan de voorwaartsen uit Gemonde besteed. De ploeg kon echter tevreden zijn met het vertoonde spel en de werklust die het aan de dag heeft gelegd.

In 2018 wordt de competitie hervat. Zondag 28 januari speelt Irene een thuiswedstrijd tegen TPO uit Moerdijk. Aanvang: 14.30 uur.

Tricolores met goed gevoel de winterstop in

ODC kan met een goed gevoel de winterstop in. Na drie nederlagen in de laatste vier wedstrijden rekenden de tricolores zaterdag in sportpark Molenwijk af met koploper Real Lunet. Binnen een kwartier stond het 2-0 door treffers van Frank van der Struijk en Sjoerd van Lokven. Pas in blessuretijd stelden de gasten daar wat tegenover waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor ODC.

Het zat de ploeg de laatste weken niet mee. Na een goede start in de competitie werden drie van de laatste vier duels onnodig verloren. Daarom was de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen lijstaanvoerder Real Lunet een mooie gelegenheid voor sportieve revanche. In een koud sportpark Molenwijk startten de Boxtelaren furieus. Real Lunet is een ploeg met veel technisch vaardige spelers die er niet van houden om kort op de huid gezeten te worden. De tegenstander uit Vught kreeg van ODC nauwelijks ruimte om zijn geliefde spelletje te spelen.

Daarnaast lieten de tricolores zien dat er ook in de eigen ploeg veel voetballend vermogen zit en in de vijfde minuut was het al raak. Remco Schellekens gaf vanaf vanaf de rechterkant prima voor waarna Frank van der Struijk de bal met de borst controleerde en met een verwoestend schot via de onderkant van de lat de doelman passeerde: 1-0. Even later zorgde diezelfde Van der Struijk met een verre ingooi voor paniek in de Vughtse defensie. Ternauwernood werd een tweede Boxtelse treffer voorkomen.

Maar het bleek slechts uitstel van executie. In de 12e minuut speelde Schellekens aan de linkerkant Lex van de Biggelaar vrij, die de bal voor het doel bracht waarna Van Lokven tegendraads scoorde: 2-0. Na dit doelpunt kwam Real Lunet wat meer aan aanvallen toe. De ploeg uit Vught kreeg een paar corners en werd het gevaarlijkst met een bal die via de lat over ging. ODC bleef geconcentreerd spelen waardoor doelman Jordy van der Zande voor rust geen tegentreffer hoefde te incasseren.

GOED ONDER CONTROLE

Ook in de tweede helft had ODC de wedstrijd op de meeste momenten goed onder controle. Real Lunet drong aan maar kreeg geen grote kansen. De thuisploeg was daarentegen wél gevaarlijk via de counter. Rond de 55e minuut zorgden Van de Biggelaar en Van der Struijk voor kansrijke momenten voor het Vughtse doel. De bal ging er echter niet in.

Ruim een kwartier voor tijd kreeg ODC haar grootste kans op 3-0. De doelman van het Vughtse team kon een hard ingeschoten vrije trap van Dirk van der Struijk niet klemvast pakken waarna Schellekens de bal in het net kon prikken. Hij kwam echter niet goed uit met zijn passen.

Real Lunet was tien minuten voor tijd dicht bij de aansluitingstreffer, maar keeper Van der Zande verwerkte een inzet met het hoofd knap tot corner. De 2-1 viel uiteindelijk alsnog, maar pas dik in blessuretijd waardoor de drie punten in Boxtel bleven. Het elftal uit Vught leed tevens de eerste competitienederlaag van het seizoen en ODC heeft de achterstand op de koploper verkleind tot vijf punten. Zondag 28 januari hervatten de Boxtelaren de competitie in en tegen Nieuwkuijk.

FOTO LINKS ONDER: ODC-speler Lex van den Biggelaar laat zijn directe tegenstander z'n hielen zien. (Foto: Hans Verberk).