DOELPUNT YANNIC VAN GERVEN IS VOLDOENDE TEGEN BOXTEL

Essche Boys zegeviert in voetbalderby

De ontmoeting tussen RKSV Boxtel en Essche Boys resulteerde zondag in sportpark Munsel in een overwinning voor de bezoekers. Het doelpunt dat Yannic van Gerven maakte in zijn 350e wedstrijd voor Essche Boys was voldoende voor de zege.

De Boxtelse ploeg nam zondag het voortouw en zocht nadrukkelijk de aanval. Dit vertaalde zich in een aantal corners voor de Munselploeg. Doelpunten vielen er echter niet. Ook een vrije trap aan de rand van het zestien metergebied verdween in het struikgewas. In de 24e minuut kreeg Essche Boys de eerste echte kans, maar de ploeg wist de poging niet te verzilveren. Boxtel was de gehele eerste helft veelvuldig in balbezit, terwijl de bezoekers zich hoofdzakelijk beperkten tot verdedigen.

Liempdse biljarters
klimmen op
ranglijst kaderspel

De op voorhand al spannende ontmoeting tussen het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank met 't Centrum uit Loon op Zand leverde een 6-2 overwinning voor de Liempdenaren op.

Bij winst werd 't Centrum lijstaanvoerder maar in plaats daarvan klommen de Liempdse biljarters naar de vijfde plaats op de ranglijst. Martien van den Tillaart verzamelde zijn 170 caramboles in slechts negen beurten, een moyenne van bijna 19. Ook Harm van de Laar was in goeden doen, hij won zijn partij van 110 caramboles in acht beurten en noteerde een gemiddelde van bijna 14. De laatste twee partijen verliepen wat moeizamer. Ton Rovers kwam in het begin op grote achterstand. Hij vocht zich echter knap terug en kwam uiteindelijk achttien caramboles tekort voor een remise. Ook Leo van Hastenberg keek op tegen een bijna onoverbrugbare achterstand, maar vocht zich terug en zag zijn tegenstander op een beslissend moment missen. Van Hastenberg maakte twintig caramboles waarmee de zege was bevestigd.

LSV        10-12        TPO        9-6

Toch lukte het de Munselploeg niet om de nodige kansen te creëren en de broodnodige doelpunten te scoren. Tot aan de rust bleef het bij sporadische uitbraken van Essche Boys en enkele kansjes voor de thuisploeg.

AANDRINGEN

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Essche Boys nam het voortouw. Voor de neutrale toeschouwer werd de wedstrijd een stuk aantrekkelijker met twee ploegen die voor de winst gingen. Het eerste doelpunt viel in de 53e minuut. Een aanval van Essche Boys door het midden werd gekeerd door keeper Tommy Verhagen, maar de rebound werd eenvoudig binnen gewerkt door jubilaris Yannic van Gerven. In de 66e minuut kreeg Essche Boys een vrije trap na een overtreding van speler Jesse van Homelen van Boxtel die hiervoor een gele kaart incasseerde. Ook Dennis Vorstenbosch van Essche Boys ontving een gele kaart van de scheidsrechter vanwege commentaar op de arbitrage.

Boxtel bleef aandringen op de gelijkmaker. Mike van den Biggelaar was dichtbij, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Luuk van Velthoven. In de zeventigste minuut was er een curieus moment: doelman Verhagen van Boxtel pakte een terugspeelbal in zijn handen. De genomen vrije trap draaide echter op niets uit.

De slotfase van het duel werd grimmiger met de nodige overtredingen. De laatste wissels worden opgebruikt en Van den Biggelaar werd vervangen door Stefan Persoons. Aan de kant van Essche Boys maakte Robin van Beek plaats voor Julio van Ginkel. In de 84e minuut kreeg Boxtel nog een grote kans op de gelijkmaker maar de goed vrijgelopen Hayke van Heesch schoot de bal ver over. Nog geen minuut later kreeg Cas den Ouden van Essche Boys een gele kaart na een overtreding op de rand van de zestien meter. Van Homelen nam de vrije trap, maar de bal wilde er niet in.

FOTO BOVEN: Yannic van Gerven van Essche Boys, hier in duel met Jesse van Homelen van RKSV Boxtel, tekende zondag voor het eerste en enige doelpunt. (Foto: Hans Verberk).