Afbeelding
Foto:

Zwemmer Teye uit Esch scoort op Nederlands kampioenschap

De 12-jarige Teye Chan uit Esch heeft liefst drie keer eremetaal behaald tijdens het Nederlands kamioenschap zwemmen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

Twee keer veroverde hij zilver: op de 50 en de 100 meter vrije slag. Op die laatste afstand kwam Teye 0,05 seconde tekort voor goud. Op de 100 meter schoolslag haalde hij een bronzen medaille. Op maar liefst zeven afstanden belandde het jonge zwemtalent in de top vijf van Nederland. In juni won de tiener al vier gouden, een zilveren en een bronzen medaille bij de Brabantse zwemkampioenschappen in Oss. Teye zwemt bij zwemvereniging Dommelbaarzen in Vught.


BOXTELS SUCCES IN LIBRECOMPETITIE

't Ivoor wint in Haarsteeg

De laatste carambole die Theo Verhagen miste, voorkwam dat 't Ivoor 1 in de librecompetitie vorige week in Haarsteeg een maximale score van 30 punten kon bijschrijven. Verhagen speelde een moyenne van 10.60, maar liet de winst aan zijn tegenstander van BBG. Fouad Hasbani en Don van der Wiel wisten hun partij wel te winnen: 23-29.

Ook het tweede team van de Boxtelse biljartvereniging scoorde 29 punten. Hier kwam Peter van Giersbergen twee caramboles tekort voor winst. Ad van Os en Henk van Boxmeer trokken aan het langste eind tegen Krijt op Tijd 3: 22-29. 't Ivoor 3 liet het afweten in het uitduel met Het Wapen van Eerschot 3. Theo van Dongen en Leo Huijbers leden een nederlaag; Math Hendriks redde de eer voor de Boxtelaren: 24-19.

In de spelsoort driebanden-klein trad 't Ivoor in Schijndel aan tegen BC 't Zuid 2. Jacques van Loon gaf deze avond niet thuis met slechts drie punten. Fouad Hasbani speelde remise en Louis van der Meijden behaalde slechts acht punten ondanks dat hij een moyenne speelde van 1.087. De Boxtelaren verloren met 30-21.

RECREANTEN

In het librespel van de recreantenafdeling maakte 't Ivoor 1 duidelijk dat zij de titelkandidaat is. Met maar liefst 40-19 werden het bezoekende Triangel Bar 1 naar huis gestuurd en daarmee neemt de Boxtelse club de koppositie weer stevig in handen. 't Ivoor 3 boekte met 33-32 een nipte overwinning op Rio Bar 2 ondanks drie verliespartijen. Alleen Henk de Koning boekte een winstpartij

Bij het driebanden-klein zorgde het vijfde recreantenteam van 't Ivoor het beste resultaat. Het won van D'n Brouwer 1 terwijl team 6 en 7 verloren. Math Hendriks en André Vissers blonken beide uit door mooie moyennes van boven de 0.500.

Vanaf maandag 8 januari hervat 't Ivoor de diverse competitie- en recreantenwedstrijden.


JAARLIJKS TREFFEN 'WALNOOT' EN 'BUUTJE'

Van Meersbergen pakt trofee tijdens boulesontmoeting

Jos van Meersbergen van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot heeft voor de tweede maal de wedstrijd gewonnen die werd gespeeld met leden van petanqueclub 't Buutje. Hij deed dit op de binnenbanen van De Walnoot in de wijk Selissenwal tijdens de boulesontmoeting tussen beide Boxtelse equipes.

Gedurende de winterperiode is De Walnoot gastheer voor de spelers van 't Buutje. Het lokale treffen van beide boulesclubs werd voor de 25e keer gehouden. Het jubileum was reden voor een sfeervolle aankleding rondom het evenement: beide voorzitters spraken de aanwezigen toe en de gastheer zorgde voor feestelijke versnaperingen.

Van beide clubs waren 32 deelnemers ingeschreven die het tegen elkaar opnamen. Na de gebruikelijke drie partijen pakte Van Meersbergen met 29 punten de alge-


Ad Voermans
wint mixtoernooi
van De Walnoot

Het wekelijkse open mixtoernooi bij jeu-de-boulesvereniging De Walnoot trok maandag bijna vijftig mensen. 34 deelnemers startten 's middags aan de drie partijen in het clubgebouw aan de Selissenwal in Boxtel. Ad Voermans trok aan het langste eind met 3/25 punten.

Els Bekers werd tweede met 3/20 punten, gevolgd door Hans Westdorp (3/15), Nel Pennings (3/14), Jos Kerkhofs (3/14), Jo van der Heijden (3/12) en Jan van Vught (3/11). Paul van Helvoirt was wedstrijdleider

Mensen die graag willen deelnemen aan het open mixtoernooi, zijn iedere maandag vanaf 13.00 uur welkom bij JBV De Walnoot aan de Selissenwal 25. Meer informatie: www.jbvdewalnoot.nl.

hele zege van het toernooi. Als glansrijke overwinnaar nam hij namens De Walnoot de trofee in ontvangst. De tweede prijs was ook voor een speler van De Walnoot: Leo Bekers behaalde het zilver door 23 punten te scoren. De beste spelers van 't Buutje waren Arjan Zeeuwen (17 punten) en Michel Voermans (15 punten).


Horntreffers blijft koploper ondanks remise

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) behield De Horntreffers maandag in de eerste speelronde van tweede competitiehelft zijn eerste plaats ondanks het gelijkspel tegen Taverbo-Sabo 1. Het werd 5-5.

Taverbo-Sabo 3 loopt een punt in na 6-4 winst op Grand Café Rembrandt. Het verrassende Taverbo-Sabo 4 moest genoegen nemen met een gelijkspel (5-5) tegen De Firma Fotografie en blijft derde. Rotsvast won met 4-6 van Taverbo-Sabo 2 en staat in de middenmoot.

De Dommel speelde niet en blijft strak onderaan de ranglijst en moet andermaal vrezen voor een rode lantaarn.


HCB '92 handbal

Uitslagen zaterdag 16 december
Habo '95 – HCB '92 E1        1-7
Jupiter '75 – HCB '92 DA1        11-11
Uitslagen zondag 17 december
HCB '92 DS2 – Roef        12-12
KPJ Beek en Donk – HCB '92 DC1        8-15
Novitas – HCB '92/Zephyr HC1        18-5