Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VIJF VOORSTELLINGEN MET DE VOLLE BLOAS

Speciale circusshow voor zorgsector in Boxtel

HENK VAN WEERT

In het laatste weekeinde van mei wordt in Boxtel een circustent opgebouwd. Mensen in de verpleegzorg én hun verzorgers wordt een show aangeboden, maar ook het overige publiek kan kaartjes kopen. In totaal worden vijf voorstellingen opgevoerd. ,,De bewoners van verzorgingshuizen komen er zelden aan toe om naar een voorstelling te gaan. Daarom brengen we die naar hen toe", vertelt Kees de Wild, die samen met muziekkapel De Volle Bloas het initiatief nam. De muzikanten vormen het circusorkest.

De Wild werkt bij een woonzorgcentrum in Goirle en zag daar vorig jaar een optreden van Circus Sijm. Het gezelschap voert door het hele land voorstellingen om zorgbehoevenden en ouderen die niet meer zo makkelijk een uitje maken op locatie een bijzondere mix van circus, theater en muziek voor te schotelen. ,,Dat moeten we ook in Boxtel zien te krijgen, dacht ik", vertelt De Wild. In zijn vrije tijd speelt hij trompet bij De Volle Bloas en hij legde zijn idee voor aan enkele andere muzikanten. Die werden meteen enthousiast. ,,Elk jaar probeert onze club iets speciaals te doen. Vorig jaar organiseerden we een sixties-avond in spiegeltent Bon Salon. Nu kiezen we dus voor circus." Door de samenwerking te zoeken met de stichtingen Boxtel Vooruit, Zorgzaam Boxtel en Brabants Centrum werden de plannen concreet.

Het is de bedoeling dat vijf voorstellingen worden gegeven. Vier daarvan zijn toegankelijk voor iedereen. Met de opbrengst van de kaartverkoop, en wellicht ook op andere manieren, hopen de organisatoren genoeg geld te genereren om de vijfde opvoering gratis aan te kunnen bieden aan zorgbehoevenden en hun verzorgers. ,,Hoe dit allemaal precies vorm krijgt, is nog niet helemaal duidelijk, net zo min als de plek waar de tent wordt opgebouwd. Maar dat het circus er komt, staat vast." In magazine DIT, dat vandaag gratis bij deze krant verschijnt, is te lezen hoe de circusvoorstellingen voor de plaatselijke verzorgings- en verpleeghuizen tot stand zijn gekomen.


GRATIS MAGAZINE BIJ BRABANTS CENTRUM

'DIT brengt het beste op twee manieren dichtbij'

LINDA VAN DE WIEL

,,Een mooi magazine dat met stijl gepresenteerd wordt." Zo beschrijft wethouder Peter van de Wiel het eerste exemplaar van Magazine DIT. Gisteren kreeg Van de Wiel in het bijzijn van team DIT het eerste exemplaar van het glossy tijdschrift uitgereikt. Samen met deze krant valt het gratis magazine bij alle leden van stichting Brabants Centrum op de mat.

Het team van Magazine DIT werkte de afgelopen maanden hard om van de eerste editie van het tijdschrift - dat tweemaal per jaar moet verschijnen – een bewaarexemplaar te maken. Van de Wiel vindt die opzet geslaagd. ,,Boxtel is goed vertegenwoordigd wat betreft (sociale) media. Een magazine was er echter nog niet. Ik denk dat dit een gat in de markt is en het de leden van Brabants Centrum nog meer inzicht geeft in al het moois dat Boxtel, Lennisheuvel, Esch, Liempde én Gemonde te bieden hebben. Dit eerste exemplaar ziet er qua fotografie, tekst en opmaak prachtig uit. Ook het onderwerp gebalanceerd leven zal velen aanspreken."

Van de Wiel is ook erg te spreken over het team van Magazine DIT. ,,Het is ook erg bijzonder dat er allemaal jonge Boxtelse ondernemers bij de vormgeving en inhoud betrokken zijn. Op deze manier hebben we op twee manieren het beste dichtbij", aldus de wethouder. Team DIT bestaat uit vormgevers Elisah Doevedans (Get tot he Po!nt) en Daisy Renders (Daisy Renders fotografie & grafisch ontwerp) die ook de fotografie voor haar rekening nam, schrijvers Mariëlle Wijffelaars (Mariëlle Wijffelaars journalist & tekstschrijver), Carolijn van der Hoeven (CarolijnSchrijft), Dolf van Aert en Linda van de Wiel (Tekst door Linda), projectmanagers Kim van Stippent (Met Stip op één) en Paul Melis en Henk van der Zee van stichting - én uitgever - Brabants Centrum.

FOTO ONDER: Wethouder Peter van de Wiel (midden) nam gisteren het eerste exemplaar van magazine DIT in ontvangst. Dat gebeurde in aanwezigheid van (v.l.n.r.) Elisah Doevendans, Daisy Renders, Carlijn van der Hoeven, Henk van der Zee, Linda van de Wiel en Kim van Stippent. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding