De Sint-Petrusbasiliek was woensdag tot de nok gevuld met publiek. Zij kwam luisteren het zestigkoppige Projectkoor Boxtel dat een waanzinnig optreden verzorgde. (Foto: Peter de Koning).
De Sint-Petrusbasiliek was woensdag tot de nok gevuld met publiek. Zij kwam luisteren het zestigkoppige Projectkoor Boxtel dat een waanzinnig optreden verzorgde. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Projectkoor Boxtel brengt 700 bezoekers in vervoering

Kerstconcert ultieme opmaat feestdagen

JOLEEN VAN ROOIJ

Ondanks dat de regen met bakken uit de hemel viel, was de gehele Sint-Petrusbasiliek woensdagavond tot aan de laatste kerkbank gevuld met luisteraars. Van begin tot aan het einde luisterden zij met bewondering en in vervoering naar de 24e editie van het kerstconcert van Projectoor Boxtel.

Dat de uitvoeringen van dit koor jaarlijks kunnen rekenen op zo'n zevenhonderd bezoekers per concert is beslist niet verwonderlijk. De hartelijke ontvangst, het aanwijzen van de plaatsen, het gedetailleerde programmaboekje, de beeldschermen in de zijbeuken, de kleding van koor en orkest en de verzorging van het geluid: alles was tot in de puntjes voorbereid. Vanaf de eerste minuut werd het publiek meegenomen op de harmonieuze meerstemmige klanken van het zestigkoppige koor en het gelegenheidsorkest van achttien geoefende muzikanten. Solisten Rob Hazenberg (bas/bariton) en Kathelijn van Dongen (sopraan) wisten met hun zangpartijen de gehele basiliek te vullen met hun prachtig stemgeluid en slaagden er tevens in om tijdens de refreinen als het ware samen te smelten met het koor. Dirigent Kees Doevendans selecteerde speciaal voor deze editie toegankelijke nummers waarvoor hij indrukwekkende meerstemmige arrangementen schreef. Wie deze concerten niet eerder bijwoonde, de volgende editie in december 2018 is een aanrader om alvast in de agenda te zetten.