Spectaculaire outfits tijdens Oliebollengala

Alle kinderen van de naschoolse opvanglocaties van De Kindertuin, zowel binnen als buiten Boxtel, zijn uitgenodigd voor het jaarlijkse Oliebollengala in gemeenschapshuis De Rots. Donderdag 4 januari luiden in een spectaculaire outfit...

De jeugdige bezoekers worden opgeroepen om hun meest flitsende kleding aan te trekken en iedereen te verbluffen tijdens een heuse modeshow. Want tijdens het Oliebollengala wordt niet alleen feestelijk gevierd dat het 2018 is, ook wordt de Miss en Mister Kindertuin gekozen naar aanleiding van hun outfit.

De organisatie zal er op haar beurt voor zorgen dat ook het gemeenschapshuis spectaculair wordt aangekleed. Er worden voor het gala namelijk allerlei activiteiten op touw gezet. Kinderen kunnen onder meer hun pet laten pimpen, zichzelf mooi laten maken in een beautysalon en lekker sporten tijdens een 'bootcamp'. Ook is er de mogelijkheid om experimentele proeven uit te voeren en technieken te ontdekken. Daarnaast kunnen de aanwezigen een dans leren en hapjes maken. Maar dit zijn slechts enkele van de vele activiteiten op het Oliebollengala.

Het evenement in het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 duurt van 14.45 tot 18.00 uur. Ouders zijn welkom vanaf 17.00 uur om het nieuwe jaar met een zelfgemaakt hapje, een drankje en uiteraard een oliebol in te luiden.


Meeloopdag met boswachter

Altijd al willen weten wat een boswachter doet? Het jeugdprogramma OERRR van Natuurmonumenten houdt woensdag 3 januari voor kinderen van 4 tot 12 jaar een boswachtermiddag.

De jeugdige deelnemers ervaren hoe het is om boswachter te zijn. Zo zoeken de kinderen naar diersporen en helpen zij een echte boswachter met zijn activiteiten. Deelname kost 4 euro voor leden van Natuurmonumenten en OERRR, niet-leden betalen 7 euro. De middag duurt van 13.30 tot 15.30 uur en begint bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk aan de Van Tienhovenlaan.