Liesbeth Viguurs voor de camera van Nieuwsuur
Liesbeth Viguurs voor de camera van Nieuwsuur Foto: Peter de Koning

NIEUWSUUR FILMT BIJ TIGA VOOR 60-JARIGE WERKNEMER

'Ik hoor er weer bij'

Voor de tweede keer in drie jaar tijd staat Liesbeth Viguurs (60) voor de camera's van tv-programma Nieuwsuur. Nu bij sportschool Tiga in Boxtel, waar ze na drie jaar werkloos te zijn geweest sinds 1 oktober aan de slag is als gastvrouw.

Yvonne Roerdink van het nieuwsprogramma interviewt Viguurs voor een uitzending in de eerste week van januari. Roerdink: ,,Het UWV had drie jaar geleden een project voor 55-plussers die werkloos waren. Daarvan volgden we er ongeveer twintig en Liesbeth was daar één van. Nu de economie weer in de lift zit, wilden we eens kijken hoe het met hen staat. We kozen er vijf uit en daar wijden we een volledige uitzending van Nieuwsuur aan."

Tijdens de opnames kijkt Gemmy Schellekens van Tiga tevreden mee. Zij kent de voorgeschiedenis van Liesbeth heel goed, want ze sportte al veel langer op de sportschool, zowel in Boxtel als in 's-Hertogenbosch. ,,En dan heb je het natuurlijk over hoe het met iemand gaat. Je hoort dan ook hoe het leven van iemand verandert als je op je 57e door een reorganisatie je baan kwijt raakt... Zoiets raakt mij ook. Ik heb er altijd veel bewondering voor gehad hoe Liesbeth er toch positief en optimistisch mee om ging."

Er ging wat tijd overheen, maar de ziekte van een van de baliemedewerkster was een aanleiding voor Schellekens en Viguurs om eens te kijken of het iets voor haar zou kunnen zijn. ,,Ik kom uit de zorg, dus met mensen om gaan past echt bij mij. Bij Tiga hangt een positieve sfeer en ook hier zijn we met gezondheid bezig, maar dan preventief. Dus ik durfde het wel aan."

Er is uiteindelijk een contract afgesproken voor achttien uur per week, ook om te kijken of het van beide kanten werkt. ,,Iemand met levenservaring past juist goed op zo'n plaats en in ons team. Ik ben zelf ook iets ouder, maar onze generatie is gewoon fit", zegt Schellekens zelf ook voor de camera. Als de laatste opnames zijn gemaakt, straalt Viguurs wanneer ze haar plek achter de balie inneemt: ,,Ik hoor er weer helemaal bij!" (Foto: Peter de Koning).