Natuurlijke tinten en klassiek goud kleuren de kerstshow in Tuincentrum Boxtel. Ruim tachtig pallets kerstdecoraties zijn erin verwerkt. (Foto: Peter de Koning).
Natuurlijke tinten en klassiek goud kleuren de kerstshow in Tuincentrum Boxtel. Ruim tachtig pallets kerstdecoraties zijn erin verwerkt. (Foto: Peter de Koning). Foto:

KERSTSHOW TUINCENTRUM BOXTEL LOOPT TOT MEDIO JANUARI

'Binnen en buiten gezellig maken'

De grote kerstshow in Tuincentrum Boxtel toont feilloos de actuele trends voor de komende feestdagen: natuurlijke materialen en kleuren, pasteltinten, klassiek goud en groen. Opvallende noviteit zijn de kleine fantasieboompjes die zich makkelijk tot een mooi ensemble laten groeperen.

Sjaak en Nel van Engelen zijn al 26 jaar actief in hun tuincentrum aan Vuurijzer 4 in Boxtel. De jaarlijkse kerstshow is inmiddels een begrip in de regio. ,,Ruim tachtig volle pallets met kerstspullen zitten in de show verwerkt. Vanaf medio oktober hebben we er vijf weken aan gewerkt", vertelt Nel. Het versieren thuis blijft volgens haar allang niet meer beperkt tot de boom. ,,Mensen versieren tegenwoordig de hele huiskamer en vaak ook de tuin. Zeker als ze een afdak hebben, willen ze het ook daar gezellig maken met lichtjes en ornamenten. Niet voor niets wordt de keuze in buitenlichtjes steeds groter. En zeg nou zelf, waar is het gezelliger dan onder je versierde afdak met een brandende haard en een warme deken over je benen."

Een echte blikvanger in de kerstshow is het ouderwetse rijtuig met manshoge kerstman en etalagepoppen in Charles Dickens-stijl. Bezoekers kunnen in het rijtuig plaatsnemen om een bijzondere foto van zichzelf te maken. Het rijtuig heeft het tuincentrum geleend van de 'buren': Kelders Carriage Services.

Midden januari begint Tuincentrum Boxtel met het opruimen van de kerstshow. ,,Dan gaan we meteen flink aan de slag voor het voorjaar."