Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

What's Up, Inge & Marieke?

Code oranje en rood. Kou, sneeuw en ijzel. Veel mensen kruipen bij de kachel, maar de Liempdse zusjes Inge en Marieke Timmermans (11 en 13 jaar) gaan er juist op uit. Sneeuwballen rollen, zo groot als ze kunnen.

Zondag is deze foto gemaakt. Wat moesten die ballen worden? Marieke: ,,We bleven rollen tot ze enorm waren. We wilden ze naar de kruising bij ons huis rollen, om er een sneeuwpop van te maken die iedereen kan zien. Maar de ballen waren te groot. Toen hebben we er een gat in gemaakt, zodat het een soort stoelen werden waar we echt in konden zitten." Inge: ,,We maakten de gaten iets te groot en de ballen gingen kapot. Nee hoor, da's niet jammer. We hebben heel veel gelachen. Toen we weer naar binnen gingen, moesten wel al onze kleren in de was. Maar dat vonden onze ouders niet erg."

Gaan jullie altijd naar buiten als het heeft gesneeuwd? Inge: ,,Sneeuw is hartstikke leuk. Van mij mag er een meter vallen. Dan duik ik er in en hebben we vrij van school. Koud hebben we het niet, we doen een jas aan en een sjaal om." Marieke: ,,We rollen altijd grote ballen omdat dat gewoon leuk is om te doen en je kunt er bovenop staan. Er een mooie sneeuwpop van maken is eigenlijk nog nooit goed gelukt. Maar dat vinden we niet erg."

Inge, je had dinsdag vrij door de onderwijsstaking. Heb je weer in de sneeuw gespeeld? ,,Ik heb gewerkt aan een project voor school. En we hebben gelachen om onze kitten die voor het eerst sneeuw zag en sporen maakte met zijn pootjes."

Wat vind je van de onderwijsstaking? Inge: ,,Onze juf heeft het uitgelegd en ik snap wel waarom ze staken. Ik vind het ook goed als ze net zoveel gaat verdienen als een leraar van de middelbare school. Dat gunnen we alle juffen en meesters."

Gaan jullie deze maand nog iets bijzonders doen? Marieke: ,,We gaan op vakantie. Naar een kerstmarkt in Duitsland en dan door naar Kopenhagen in Denemarken. We hopen op heel veel sneeuw daar. Dan doen we een ouderwets sneeuwballengevecht."

FOTO RECHTS: Links Marieke en rechts Inge. De Liempdse zusjes spelen graag in de sneeuw. (Foto: Gerard Schalkx).