Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VEEL KRAAMPJES EN GEZELLIGHEID IN SELISSENWAL

Mooie wensen tijdens kerstmarkt

Gezellige kraampjes met kerstsnuisterijen, de kerstman, een arrenslee en als stralend middelpunt: de wensboom. Zaterdag vond de jaarlijkse kerstmarkt van en in de Boxtelse wijk Selissenwal plaats, georganiseerd door het wijkplatform, de Prinses Amaliaschool, gemeenschapshuis De Walnoot en een groep actieve wijkbewoners.

De traditionele festiviteit in de Van Beekstraat en omgeving trok evenals voorgaande jaren honderden bezoekers, onder wie veel leerlingen van de Prinses Amaliaschool. ,,Onze kinderen hebben allemaal een wens bedacht voor een ander. Al deze wensen zijn in een transparante kerstbal gedaan die de jongens en meiden in de wensboom hingen na het openingswoord van wethouder Marusjka Lestrade," vertelt een enthousiaste Stephan van de Vries, directeur van de school. De kinderen lieten hun creativiteit gelden, wensten anderen een fijne kerstvakantie en spraken de hoop uit dat er ooit geen armoede meer bestaat.

CIRCUS

Enthousiast was ook Jeanne Sterks, bestuurslid van het wijkplatform. ,,De middag en avond zijn heel goed verlopen. Veel bezoekers reageerden positief. Circusgezelschap Cirque Magnifique was net als vorig jaar geweldig en werd onder meer bijgewoond door burgemeester Mark Buijs." Het avondprogramma trok ongeveer honderd mensen naar gemeenschapshuis De Walnoot. Troubadour Jan van der Heijden, het Dükerskoor en uitsmijter Rooie Rico stonden samen borg voor een afwisselend muzikaal programma.

Voorzitter Bart van Roosmalen van de winkeliersvereniging kijkt alweer vooruit naar de kerstmarkt van volgend jaar: ,,In januari evalueren we en kiezen we een thema voor de editie van 2018. Er was maar één minpuntje: degene die de glühwein zou regelen, moest zich ziek afmelden. Dat wil ik volgend jaar ondervangen. Want bij een kerstmarkt hoort glühwein."

FOTO BOVEN: Kraampjes vol met lekkernijen en vrolijke kerstspullen ontbraken natuurlijk niet tijdens de kerstmarkt van Selissenwal. De markt in de Van Beekstraat trok zaterdagavond enkele honderden bezoekers. (Foto: Peter de Koning).


ZONDAG DECEMBERSFEER IN CENTRUM

Kerstfair hartje Boxtel met pleintjes en muziek

Het centrum van Boxtel staat komende zondagmiddag in het teken van de Kerstfair. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn de winkels open en zorgen diverse activiteiten voor een gezellige decembersfeer.

De organisatie is in handen van de werkgroep Sfeer & Beleving van Stichting Centrummanagement Boxtel. Die zorgt onder andere voor vijf bijzondere pleintjes met kerstbomen, glühwein en houtsnippers. Deze pleintjes worden ingericht bij Bruna op de kruising Rechterstraat-Kruisstraat-Burgakker, bij passage De Croon, in de Rechterstraat bij Bakker Bart, op de Zwaanse Brug en in de Stationsstraat bij Toko Boxtel. In de Stationsstraat richten de winkeliers ook kramen in en verzorgen zij een loterij. De Kerstman loopt zijn ronde en verzorgt de trekking van de loterij. Verder zorgen muziekgroepen en een koor voor extra sfeer op diverse plekken en is Scouting Boxtel present met een aangenaam kampvuur.

FOTO RECHTS: Scouting Boxtel was ook vorig jaar aanwezig op de Kerstfair, met een kampvuur en marshmallows. Het evenement van komende zondag duurt van 12.00 tot 17.00 uur. (Archieffoto: Peter de Koning).


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding