Afbeelding
Foto: Sander van Gils

BURGEMEESTER BUIJS EERT VRIJWILLIGERS

Brandweer Boxtel huldigt
jubilerend trio op korpsavond

De Boxtelse brandweervrijwilligers vierden zaterdag feest tijdens de jaarlijkse korpsavond. Onder meer werd stilgestaan bij de twintigjarige lidmaatschappen van Bob Leermakers en Robert van der Steen. Bovendien werd ook Marcel van Pinxteren in de bloemen gezet: hij is 12,5 jaar in dienst van de brandweer.

Een trotse teamleider Petro van Bergen opende de avond. In het bijzijn van familie, vrienden, kennissen collega's keek hij terug naar het afgelopen jaar. Naast alle ontwikkelingen binnen de brandweer Boxtel die de revue passeerden, sprak hij een speciaal dankwoord uit naar alle vrijwilligers van het korps en ook naar hun partners.

MOLENSTRAAT

Bijzondere gast tijdens de avond was burgemeester Mark Buijs, verantwoordelijk voor de openbare veiligheid in de gemeente, die ook een toespraak hield voor de jubilarissen. Want uiteindelijk stond het drietal centraal. Leermakers en Van der Steen kwamen samen op 1 september 1997 in dienst toen de kazerne nog gehuisvest was aan de Molenstraat. Leermakers is sindsdien opgeleid als bevelvoerder en Van der Steen startte onlangs met de cursus voor deze functie.

BRANDWEERWEDSTRIJDEN

Van Pinxteren begon in 2004 bij de Boxtelse brandweer, waarmee hij in de voetsporen van zijn vader trad. Naast dat hij is getraind als manschap, weet hij de enorme voertuigen van de brandweer probleemloos naar de plaats van het incident te sturen. De drie jubilarissen namen de afgelopen jaren bovendien fanatiek deel aan de regionale brandweerwedstrijden.

Voor burgemeester Buijs redenen genoeg om de brandweermannen te decoreren met een medaille. Een opmerkelijk maar mooi moment tijdens de plechtigheid op de korpsavond: de burgemeester riep de hulp in van Bas, de oudste zoon van Leermakers, om de medaille bij zijn vader op te spelden.

FOTO ONDER: V.l.n.r. Robert van der Steen, Marcel van Pinxteren en Bob Leermakers kregen enkele zaterdagavond een medaille opgespeld door burgemeester Mark Buijs. Zij werden in de bloemen gezet vanwege hun jarenlange belangeloze inzet voor Brandweer Boxtel. (Foto: Sander van Gils).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding