Afbeelding
Foto: Toneelclub Liempde

TONEELCLUB BEREIDT KLUCHT VOOR

De Serenade in Liempde vier avonden 'ziekenhuis'

Om aan de onstuimige ontwikkelingen in de medische zorg te kunnen voldoen, zijn ook in de regio 's-Hertogenbosch aanpassingen nodig in de huidige voorzieningen. Multifunctionele accommodatie De Serenade is gevraagd om volgend jaar in de eerste twee weekenden van maart enkele patiënten op te vangen. Toneelclub Liempde neemt een deel van de verzorging op zich. Dit alles onder het mom van 'een gekkenhuis in het ziekenhuis'…

De leden van de Liempdse toneelclub zijn al enkele maanden bezig om de ins en outs van de patiëntenverzorging onder de knie te krijgen, meldt een woordvoerster lachend. ,,De patiënten moeten acclimatiseren in de voor hen nieuwe omgeving. En om dat in goede banen te leiden, is een bezoekregeling opgesteld. De Serenade kan op de vrijdagen 2 en 9 en de zaterdagen 3 en 10 maart alleen 's avonds bezocht worden.

De nieuwe klucht die Toneelclub Liempde vier keer op de planken brengt, begint telkens om 19.30 uur. De kaartverkoop start medio januari.

FOTO LINKS: Leden van de Toneelclub Liempde staan begin maart viermaal op de planken in de klucht 'Gekkenhuis in het ziekenhuis'. (Foto: Toneelclub Liempde).

Gemonde

Linedancen

The Rodeo Dancers organiseren zondag 17 december een linedancemiddag in zaal De Schuif aan de Dorpstraat in Gemonde. De middag duurt van 13.30 tot 17.30 uur. Entree kost 2,50 euro. Kijk voor meer informatie op de website www.rodeodancers.nl of neem contact op via telefoonnummer 06-23 23 05 55.


Festival Ploegers boordevol met jong talent

Dat er op basisschool De Oversteek veel talentvolle artiesten rondlopen, blijkt ieder jaar weer tijdens het Ploegerrangfestival. En dat zal dit jaar naar verluidt ook zo zijn. Vijftig kinderen van de groepen 3 tot en met 8 treden zondag 17 december playbackend of zingend op in Ploegerspaleis Het Hof tijdens de carnavalsfestiviteit.

De deelnemers zijn verdeeld over twintig groepen die ieder een optreden verzorgen. Onder toeziend oog van jeugdprins Okkie en adjudant Bouke zullen de talenten hun beste beentjes voorzetten.

DESKUNDIGE JURY

Een deskundige jury beoordeelt de voorstellingen. De acts die de eerste prijzen binnenhalen, mogen ook optreden tijdens de jeugdzittingsavonden op 12 en 13 januari.

Het Ploegerrangfestival begint om 13.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. Iedereen kan de optredens komen bekijken in Het Hof aan de Nieuwstraat 43 in Liempde.

Ook Gemonde in de ban van de dorpsquiz

Eerder dit jaar waren Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch al aan de beurt. En in Gemonde is het in aantocht: de dorpsquiz. Vrijdag 19 januari zullen deelnemende teams pittige vragen en ludieke opdrachten moeten vervullen. Maar eigenlijk begint de Gemondse Quiz al een week eerder...

Inschrijven kan tot 8 januari via de website www.gemondsequiz.nl en kost 15 euro. Vanaf die dag worden tips en vooropdrachten gestuurd naar de teamcaptains. Daarmee kunnen punten gescoord worden voor het eindklassement. De winnaar krijgt een bedrag van 250 euro dat besteed wordt aan een goed doel in Gemonde.

Om mee te mogen doen aan het dorpsspel moet de teamcaptain in Gemonde wonen en de opdrachten worden uitgevoerd vanaf een woonadres in het dorp. Het opdrachtenboekje kan vrijdag 19 januari vanaf 18.00 uur worden opgehaald bij gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg. Inleveren kan tot 23.00 uur. De prijsuitreiking is zaterdag 28 januari in café/zaal Kloosterzicht.