Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Aanpassing kruispunt Barrierweg

In samenwerking met Rolstoelvriendelijk Liempde en de gemeente Boxtel houdt Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) donderdag 21 december een openbare informatieavond over aanpassing van de kruising Roderweg-Barrierweg en realisatie van een volwaardig voetpad langs de Roderweg. De bijeenkomst vindt plaats in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 te Liempde. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Afgelopen voorjaar is de herinrichting van het Liempdse centrum afgerond. Tijdens het voorbereidingstraject daarvan maakt SPPiLL zich sterk voor de aanpassing van de kruising Roderweg-Barrierweg. Reden hiervoor: het creëren van een duidelijke verbinding tussen het centrum en het eveneens vernieuwde evenemententerrein D'n Tip. Daarnaast hoopt men het doorgaand vrachtverkeer te ontmoedigen door het centrum te rijden.

De gemeente had de aanpassing van de kruising ook al enige tijd op haar vizier en reserveerde er extra geld voor. Met de uitvoering van het project wordt ook de verharde berm langs de Roderweg (tot aan de Hamsestraat) vervangen door een volwaardig voetpad.


Kribkesroute in Liempde telt 210 kerststallen

De zesde editie van de Kribkesroute in Liempde vindt plaats van zaterdag 16 december tot en met zaterdag 6 januari. Met 210 deelnemers is het de grootste kerststallenroute van Nederland. De Kribkesroute bestaat uit drie wandelroutes en een speciale kinderroute. En ook dit jaar rijdt weer een treintje langs de route. Nieuw is de wedstrijd 'Meest bijzondere kribke'.

Startpunt is het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Liempde. Daar zijn vanaf zaterdag 16 december routefolders verkrijgbaar, net als bij De Durpsherberg, Het Wapen van Liempde, 't Huukske en 't Struifhuis. Ook is via www.kribkesrouteliempde.nl een digitale versie beschikbaar die wandelaars eenvoudig kunnen gebruiken op hun smartphone. Deelnemers die de QR-code scannen in de folder of op het spandoek bij de startlocatie, krijgen op hun telefoon allerlei leuke informatie over de kribkes die zij passeren. Naast de vier wandelroutes, is het ook mogelijk om fietsuitstapjes te maken naar de buurtschappen Hezelaar, Kasteren en Vrilkhoven.

Bij negen genomineerde kerststallen staat een bord met daarop een unieke letter. Bezoekers kunnen via de Facebookpagina van de Kribkesroute aangeven welke kribke zij het meest bijzonder vinden. Dat kan ook met de stembriefjes uit de folder. Onder de inzendingen wordt een cadeaubon verloot; stemmen kan van 17 tot 27 december. Op de volgende dagen rijdt een treintje: 16, 17, 20, 24, 25, 26 en 30 december. Kaartjes à twee euro zijn te koop bij Het Wapen van Liempde, De Durpsherberg en 't Huukske.

FOTO ONDER: Eén van de kerststallen zoals die vorig jaar te bewonderen waren tijdens de Kribkesroute. De zesde editie start zaterdag. (Foto: Gerard Schalkx).

Afbeelding