Afbeelding
Foto: TS Dekker

DIVERSE PRIJZEN TS DEKKER OP ITL GALA

Taekwondoka's maken indruk

Taekwondoschool Dekker uit Boxtel maakte zondag indruk tijdens het ITL Gala (International Taekwondo League) in Barneveld. In een breed en sterk veld van 45 scholen uit binnen- en buitenland eindigde TS Dekker op plaats drie in de ranking. Bovendien pakte het damesteam zilver bij de senioren en nam de Boxtelse school diverse individuele medailles mee naar huis.

Een topprestatie als afsluiting van een jaar lang voorbereiden en presteren tijdens wedstrijden in binnen- en buitenland. Juist de complete WK-selectie van TS Dekker plus een extra lid hadden zich geplaatst voor dit gala van het jaar.

Het damesteam dat tweede werd bij het teamsparren voor senioren bestond uit Jolijn van Eisden, Amy Bressers en Kayleigh Belemans. Hieronder een overzicht van de belangrijkste individuele prestaties van TS Dekker tijdens het ITL Gala.

Tuls: Dinand Verhoeven eerste, Amy Bressers en Jenthe Herbers tweede.

Sparren eerste plaats: Tilila Mairouche, Linda Beekmans, Dinand Verhoeven, Kayleigh Belemans, Loubna Lahsen Driouch en Jolijn van Eisden.

Sparren tweede plaats: Nabil Ahmed Qoubbane, Lucas Remy Punt en Areeb Abbas Ashraf.

Sparren derde plaats: Corne Beekmans, Mara van der Heijden, Jenthe Herbers, Amy Bressers en Max Van Brunschot.

FOTO BOVEN: Staand van links naar rechts het seniorendamesteam dat tweede werd: Kayleigh Belemans, Jolijn van Eisden en Amy Bressers. Zittend de coaches en teammanager Aaron Dekker, Kevin van Weert en Ad Dekker. (Foto: TS Dekker).


Schutter Troeijen nieuwe
keizer van L'Union Boxtel

Henri Troeijen van handboogschutterij l'Union Boxtel stootte zondag de regerend compound-keizer Jack Stamps van zijn troon. Na twee spannende series liep Troeijen in de slotfase uit en liet zich dus kronen als nieuwe clubkeizer compound.

Stamps werd tussen 2011 en 2014 drie keer clubkampioen in deze discipline. De laatste drie jaar werd Troeijen clubkampioen waardoor hij zichzelf het recht verschafte om Stamps, de laatste jaren wegens blessures minder actief voor de vereniging, uit te dagen. Die nam de uitdaging aan.

Na de eerste vier schoten liep Stamps al tegen een flinke achterstand aan omdat hij een van zijn pogingen naast het doel belandde. Hij wist in die eerste serie toch nog redelijk terug te komen, al ging Troeijen er met de winst vandoor: het werd 228-220.

In de tweede serie deden de twee niet voor elkaar onder. Beide schutters haalden 233 punten. Troeijen nam in de eindfase echter afstand en mag zich daardoor de nieuwe keizer in de klasse compound noemen. Einduitslag: 556-442.


RBW-zilver voor Taverbo

TAFELTENNIS

Bij tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo in Boxtel werd zondag de derde en laatste ronde gespeeld in de najaarscompetitie van de Regionale Bezigheids Wedstrijden (RBW). Niels Geerts en Sawan Mooren van Taverbo-Sabo werden tweede bij de welpen.

Aan de RBW doen elf teams mee uit de hele regio. Op drie zondagen spelen zij in een elfkamp om het regiokampioenschap voor welpen en junioren die niet deelnemen aan de NTTB-competitie maar wel wedstrijden willen spelen. Er wordt gespeeld in het best of three-systeem met een punt voor elke gewonnen game. Niels Geerts en Sawan Mooren van Taverbo-Sabo stonden achtste toen ze zondag aan de derde en laatste ronde begonnen. Daarin moesten ze nog drie wedstrijden spelen. Het eerste duel tegen hekkensluiter TTV Kruiskamp '81 3 werd een moeizame maar verdiende overwinning. Sawan won zijn twee enkelspelen maar Niels ging ten onder. Wel wonnen ze samen het dubbelspel, waarmee de 6-5 overwinning op het wedstrijdformulier kwam. In de laatste twee partijen tegen TTV De Kruiskamp 2 (tweede in de eindstand) en OTTC 2 (vierde) wonnen Sawan en Niels geen enkele game: 10-0 in beide wedstrijden.

In de algemene standenlijst van junioren en welpen eindigden Niels en Sawan op de negende plaats, maar dat was wel voldoende voor zilver in de eindrangschikking van de welpen. Een nipte tweede plaats, want het verschil met winnaar TTCV 2 betrof slechts één gamepunt.

COMPETITIEJEUGD

De competitiejeugd van Taverbo-Sabo speelde zaterdag de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Het eerste jeugdteam speelde in Tilburg gelijk (5-5) tegen Tios '51 3. Sjoerd van Heerebeek, Lars Strik en Dani de Rooij eindigen hierdoor als vierde en komen volgend seizoen weer uit in de hoofdklasse. Het derde jeugdteam, dat nog in de race was voor het kampioenschap in de vierde klasse junioren, speelde in Tilburg tegen koploper Irene 1.

Na een spannende wedstrijd, waarbij de mogelijkheden tot het laatst open lagen, lukte het Rens Bedijn, Sanne van der Schoot en Merlina Singh net niet om genoeg punten te behalen. Zij eindigen hierdoor met 48 punten uit acht wedstrijden op de tweede plaats in het eindklassement.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding