Afbeelding
Foto: Hans Verberk

MEP meisjes A1 tegen EK-topper Oekraïne

Het nationale zaalhockeyteam van Oekraïne bereidt zich in Nederland voor op het Europese kampioenschap. Zaterdag speelde dit topteam in sporthal De Braken tegen MEP MA1, het hoogste meisjesteam van de Boxtelse hockeyclub dat gecoacht wordt door de Schot Grant Thomson. Het werd 1-12 voor Oekraïne.

De gasten behoren tot de Europese top in het zaalhockey en doen mee aan het Europees Kampioenschap. Dat wordt van 19 tot en met 21 januari gehouden in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het Nederlands vrouwenteam is ook present op dat toernooi en verdedigt de Europese zaaltitel. Verder zijn aanwezig de nationale zaalhockeyteams van Tsjechië, Wit-Rusland, Duitsland, Rusland, Polen en Zwitserland.

Coach Thomson van MEP MA1 heeft goede contacten met de hockeybond in Oekraïne en maakte het bijzondere oefenduel mogelijk. Ondanks de forse nederlaag, met veel goals uit strafcorners, was het een leuke en speciale ervaring voor de MEP-talenten Brit, Nina, Guusje, Merel, Suzanne, Lenneke, Puk, Anne, Iris, Roosmarijn en Tessa.

FOTO BOVEN: Het hoogste meisjesteam van de Boxtelse hockeyvereniging MEP poseert met de nationale zaalhockeyploeg van Oekraïne. (Foto: Hans Verberk).


VROUWENPLOEG AAST OP PLEKJE IN TOP DRIE

Mannen Blox buigen diep in de Kempen

Het mannenteam van de Boxtelse volleybalclub Blox verloor in het weekeinde van VC Bravo uit de Kempen. Die club telt leden uit Aalst, Dommelen, Valkenswaard, Waalre en Westerhoven en staat op een gedeelde eerste plaats in het klassement. De mede-koploper had in eigen huis weinig moeite met de bezoekers uit Boxtel en won met 4-0. De vrouwen wonnen in Zaltbommel met 1-3 van Phoenix.

Ondanks de afgetekende winst van de tegenstander was het een leuke wedstrijd om te zien. Er werd attractief gespeeld en voor elk punt gestreden. In de tweede set was de kans op een setwinst voor Blox het grootst. De ploeg bleef bij qua puntenaantal en zorgde zelf voor genoeg druk. Daan van de Boer speelde enkele sluwe ballen en de verdediging stond goed. Dit kwam mede door de uitstekend spelende libero's: Thijmen van der Heijden en Sten IJsseldijk. Bravo had echter zo veel aanvalsdruk dat de ploeg uitliep naar 24-16. De set werd gewonnen door de gastheren, maar een fraaie knal van Fabian Robroek zorgde toch voor een positief gevoel in de gelederen van Blox.

In de derde set bleek de Boxtelse formatie niet bij machte weerstand te bieden. Bravo liep snel uit naar een grote voorsprong en de set ging razendsnel voorbij. Toch rechtten de spelers van Blox aan het einde hun rug. De vierde set verliep leuk, ook al was de winst al binnen voor Bravo. Blox streed voor de eer om tóch met één set naar huis te kunnen. Een reddende omhaal bleek zelfs niet genoeg en Bravo ging er met de volle punten vandoor.

Zaterdag 16 december spelen de mannen van Blox om 10.30 uur de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen Goirle.

TOP DRIE LONKT...

Voor de vrouwen van Blox komt de top drie steeds dichterbij. De ploeg won in Zaltbommel de spannende wedstrijd tegen Phoenix 3 en nam daardoor vier punten mee naar Boxtel.

Hannah Verhagen harkte in de eerste set met een fraaie servicereeks acht punten binnen. De thuisploeg herpakte zich echter en sprokkelde vanaf dat moment haar puntjes bijeen. Uiteindelijk won Blox met 27-29. In de tweede set wist Phoenix een fikse voorsprong op te bouwen. Blox hield de moed er in en Janne Ariëns zorgde er met een goede servicereeks voor dat de Boxtelse ploeg weer langszij kwam én won: 22-25.

Ook in het derde bedrijf lieten de speelsters van Blox zich regelmatig verschalken en liepen zij door de stugge verdediging van gastvrouwen achter de feiten aan. Dankzij de juiste inzet en vol enthousiasme kwamen de bezoeksters op enig moment toch weer op voorsprong, wederom dankzij een goede servicereeks van Ariëns: 19-25.

In de wetenschap dat bij winst van alle sets de ploeg naar de vierde plek op de ranglijst, spoorde coach Luc Kivit zijn team aan om vanaf het begin van de vierde set de leiding te nemen, lekker vrijuit te spelen en de winst binnen te slepen. De thuisploeg streed echter voor de eer en zette alles op alles om één set te winnen. Dat lukte, ondanks dat Verhagen het tij probeerde te keren: 25-17.

Zaterdag 16 december spelen de vrouwen van Blox om 12.30 uur een thuiswedstrijd in sporthal De Braken. Als alle ballen dan aan de juiste kant vallen, wordt beslag gelegd op de vierde plek en bij enig geluk zelfs op de derde plek.

Meisjes B1 kampioen

Een week eerder won Blox MB1 het beslissende duel in de herfstcompetitie al met 4-0 en stelden de meiden de kampioenstitel veilig. Toch was er zaterdag nog een lichte spanning voor de ontmoeting met Spirit MB2 in Rosmalen. Ook die laatste competitiewedstrijd wilden de Boxtelse meiden winnen. Dat bleek nog niet zo makkelijk. De eerste set ging verloren (25-23), maar de volgende sets werden met winst afgesloten: 23-25, 21-25 en 19-25. De Boxtelse volleybalsters werden door hun tegenstander na afloop verrast met een witte roos. Eenmaal weer thuis volgde een rijtoer door Boxtel op de platte kar. Na de kerstvakantie promoveren Iris Verhoeven, Evi Bakx, Vera van Haaren, Quinty van den Dungen, Tess Verberk, Neeltje Schellekens, Dewi Peijnenburg, Anne Lobbezoo en Lean Steegs naar de eerste klasse. Het team wordt versterkt door Mette van der Heijden.

Blox MA1 won met 3-1 van Bladel en bezet daarmee de tweede plek op de ranglijst. Ook dit team promoveert.


Puike tweede plaats voor rugbyjeugd

Ook voor de rugbyers van Ducks was het dit weekend armoe troef vanwege het weer. Slechts twee wedstrijden gingen door, de rest werd afgelast. Uitgerekend de jongste jeugd trotseerde de barre omstandigheden: de Benjamins en de Mini's. En dat bleek niet voor niets.

De jeugdige rugbyers togen naar het zuiden van Limburg voor een drielandentoernooi in Maastricht. En daar eindigden zij knap op de tweede plaats. De junioren moesten naar het sneeuwvrije Zeeland om aan te treden tegen Oemoemenoe uit Middelburg. Die wedstrijd verloren zij met 35-19.

Komend weekeinde staat de laatste competitieronde van dit kalenderjaar op het programma, mits de weergoden het toelaten.

Programma zaterdag 16 december

Cubs: Ducks/RCE - Oemoemenoe        11.00

Jun: Ducks/RCE - Tilburg        12.00

Colts: 't Gooi Naarden - Ducks/Oct.        13.00

Programma zondag 17 december

Sen: Wageningen - Ducks Brabarians        14.30

Afbeelding