Afbeelding
Foto: Peter de Koning

CAFÉCOMPETITIE BOXTELSE BILJART BOND

Uit de Kom gaat aan kop

De cafécompetitie van de Boxtelse Biljart Bond beleefde vorige week de tweede ronde. 't Krijtje en De Amateur 2 presteerden dinsdag matig in De Postiljon. Uit de Kom daarentegen deed het op donderdag uitstekend.

't Krijtje en De Amateur 2 konden allebei bogen op slechts één speler die boven zijn gemiddelde scoorde. Voor 't Krijtje was dat Gerard van den Biggelaar met 1.34 in zijn strijd tegen Danny Coset. Voor De Amateur 2 betrof het Tim Driessen, die zijn topprestaties van verleden seizoen voortzette. Tegen Nol Lips van 't Krijtje scoorde Driessen een prachtig gemiddelde van 1.31 caramboles. Uiteindelijk leverde de wedstrijd een gelijkspel op.

Op donderdag in De Comsche Hoeve maakte Uit de Kom indruk tegen De Comsche Hoeve 1 dat maar niet uit de startblokken wilde loskomen. Vooral Benny Bakker, die een week eerder nog schitterde tegen de zusterploeg, had een totale offday en noteerde slechts drie wedstrijdpunten. Zijn tegenstander Henk Spooren beleeft een virulente groeispurt en etaleerde dat in een flitsende partij van slechts 23 beurten. De kopmannen van beide teams, Arno Raaijmaakers en Perry van Weert, acteerden bijzonder zwak en hadden voor deze show 38 beurten nodig. Bijna werden de twee spelers slachtoffer van het wrekend zwaard der gerechtigheid, dat verplicht om de wedstrijd af te breken bij veertig beurten. De uiteindelijk twee maal tien punten werden broederlijk gedeeld, maar iedereen in het veelkoppige en uit kenners bestaande publiek was het er over eens dat beide spelers hiermee een te hoge beloning hadden gekregen. Dat René van Tongeren puur op instinct en in hoog tempo de enige was van zijn ploeg die bovengemiddeld presteerde, mag ook niet onvermeld blijven.

Op vrijdag speelde in De Comsche Hoeve Het Groene Laken zijn eerste wedstrijden en won er drie van de vier van De Comsche Hoeve 2. Vooral Mozes Schäfer en Wilma van Schijndel functioneerden naar behoren. Ook Jo Bovens won, maar had daarvoor wel 33 beurten nodig. Lothar Griebe zorgde als enige voor twaalf winstpunten voor De Comsche Hoeve 2.

Uitslagen tweede ronde

't Krijtje - De Amateur 2        36-36

Uit de Kom - De Comsche Hoeve 2        40-35

Comsche Hoeve 2 - Groene Laken        32-42

Stand na twee ronden: Uit de Kom, 78 punten; De Comsche Hoeve 2, 73; 't Krijtje, 71.


Alleen biljarters driebanden-klein van 't Ivoor in actie

Slechts drie wedstrijden stonden deze week op het programma van biljartclub 't Ivoor. Alleen de recreanten van het driebanden-klein hoefden te spelen.

' t Ivoor 6 won van D'n Brouwer 2. Fouad Hasbani deed van zich spreken door te winnen met een puik moyenne van 0,862. Ook Theo van Dongen won zijn partij, Jacques van Loon moest genoegen nemen met acht punten. Teams 5 en 7 delfden het onderspit. Het vijfde team verloor tegen NAL 7. Hoewel Frits Radema zijn partij won, moesten Math Hendriks en Theo van Dongen de eer aan hun tegenstanders laten. 't Ivoor 7 verloor nipt van D`n Brouwer 3. Jan Tils en Henk de Koning konden niet winnen. Andre Vissers redde nog de eer.

Programma maandag 18 december

Triangel Bar 1 - 't Ivoor 2        13.00

D'n Brouwer 3 - 't Ivoor 5        13.00

De Piepers 3 - 't Ivoor 1        13.00

't Ivoor 3 - De Kruiskamp 2        13.00

Biljart Vereniging Uden 1 - 't Ivoor 1        19.30

Programma dinsdag 19 december

NGTR 3 - 't Ivoor 4        13.00

NAL 6 - 't Ivoor 6        13.00

't Ivoor 1 - BV De Hazelaar 1        19.30

't Trefpunt Cafe 1 - 't Ivoor 1        20.00

't Ivoor 3 - 't Zonneke 1        20.00

Programma woensdag 20 december

't Ivoor 2 - De Driehoek 1        20.00

Programma donderdag 21 december

De Hopbel 2 - 't Ivoor 7        13.00


48 BRIDGEPAREN IN ACTIE IN 'DE SERENADE'

Duo Van de Wiel/Raaijmakers pakt derde Boxtelse bridgetitel

De drie clubs in de gemeente Boxtel die zijn aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond (NBB) hielden zaterdag in zaal De Serenade te Liempde voor het derde jaar op rij de strijd om de lokale titel. Die werd gewonnen door Jan van de Wiel en Piet Raaijmakers. Het tweetal behaalde 838 meesterpunten (65.06 procent) en bleef daarmee de nummer twee, het paar Hans Wolsky en Ton Walbeek, 29 punten (62.81 procent) voor.

Het bridgekampioenschap wordt jaarlijks in december gespeeld op een zaterdagmiddag na sinterklaas, maar vóór de kerstdagen. Liefst 48 paren, afkomstig van Bridgeclub Liempde, Bridgeclub Revanche en Bridgeclub Boxtel, deden mee, verdeeld over vier speellijnen. Na een openingswoord, onder meer door wedstrijdleider Wilfried de Waele van bridgedistrict Maasland en Meierij, werden de kaarten in de hand genomen. Na de eerste speelronde werden de spelers op een appelflap getrakteerd. Bij binnenkomst kregen de deelnemers al een multi-opener als aandenken.

De prijsuitreiking werd na afloop verricht door Jerôme van Helvoort, voorzitter van Bridgeclub Revanche. Hij werd bijgestaan door Piet Raaijmakers en de voorzitters van beide andere verenigingen: Frank van de Schans (Liempde) en Pieter Springer (Boxtel).

Uitslag Boxtels kampioenschap

Jan v.d. Wiel/Piet Raaijmakers        65.06

Hans Wolsky/Ton Walbeek        62.81

Trees Hoppenbrouwers/Thea v. Bragt        61.34

Frans Sedee/C. Hogendijk        61.34

Francie Geurts/Willemien de Langen        59.39

Thea v. Roosmalen/Sjef v.d. Zandt        59.24

José v.d. Laar/Gerarda v. Oirschot        58.93

Mia & Mies Habraken        58.70

Clemens Niënhuis/Michel v.d. Meijden        57.14

Ries Dankers/Fons Gieles        57.07

Piet Raaijmakers (links) vormde met Jan van de Wiel (rechts) het winnende koppel tijdens de derde editie van het Boxtels bridgekampioenschap. (Foto: Peter de Koning).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding