ADVENTSACTIE 2017 TEN BATE VAN MALAWI

Hoop voor moeder en kind

Wie moeder is geworden, weet dat je leven daarmee wezenlijk verandert. Opeens, van het ene moment op het andere, maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar, maar ook toekomst. Zo brengen onze kinderen hoop. Hoop op een toekomst die de onze zal overstijgen. Hoop dat onze kinderen een verschil ten goede zullen maken. Hoop ook, dat zij het licht der wereld in zich zullen dragen, net als destijds die kleine baby in Bethlehem.

Adventsactie zet in 2017 vijf bijzondere projecten in het licht van de advent: ze koesteren alle vijf moeders en kinderen. Uit de vijf projecten heeft de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) van de Heilig Hartparochie gekozen voor Malawi. In het komend weekend, zaterdag 16 en zondag 17 december, wordt in de vier kerken van de parochie een extra collecte gehouden voor de moeders en kinderen in Malawi, met speciale aandacht voor de bestrijding van HIV en ondervoeding.

Bijdrgen kunnen ook worden overgemaakt op IBAN-nummer NL89 INGB 0653 1000 00 ten name van Adventsactie Den Haag.


Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis met pater Hans de Visser als voorganger, een overweging door de MOV-groep en samenzang onder leiding van Antoinette v. Roosmalen. Intenties voor Jan en Jaan v.d. Koevering-Scheutjens (gef.jgt); Wim v. Abeelen (jgt); Toos v. Abeelen-Habraken (jgt); Heinz Nouwens (mgd); Wim Verberne (mgd); Jo v. Abeelen; overl. ouders Bets en Marinus Quinten; Mien Quinten; Wim v.d. Laar en ouders; Miet en Marinus Habraken-Kronenburg.

MAANDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie voor het welzijn van alle parochianen. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie voor het welzijn van alle parochianen. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Adventactie. De MOV-werkgroep vraagt deze zondag aandacht voor de Adventactie ten behoeve van een project in Malawi. Tijdens de overweging wordt hier op ingegaan. De bussen voor een extra bijdrage staan daarom ook achter in de kerk.

* Kribbeproject Dichter bij huis vragen wij ook in de tijd naar kerst nog steeds aandacht voor het Kribbeproject in Liempde. Zie voor meer informatie de algemene berichten onder het kopje Heilig Hartparochie. De opbrengst van afgelopen zondag bedroeg 55,70 euro. Waarvoor dank.

* Bloemen kerkhof. In verband met de naderende kersttijd is de onderhoudsploeg aan de slag om het kerkhof weer op en top te maken. Verwelkte bloemen en planten op graven en niet gevulde potjes et cetera achter graven worden daarom verwijderd indien dat nog niet door nabestaanden is gedaan.

* Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam (67 22 15) en/of De Zonnebloem, afdeling.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Door de werkgroep MOV (Missie, Ontwikkeling en Vrede) wordt aandacht besteed aan het project van de Adventsactie in Malawi; tevens wordt hiervoor gecollecteerd. De intenties zijn voor Ton en Ria Kruijssen (trouwdag).

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later arriveren, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met naam en datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedeponeerd.

* De Uitwijk. In verband met de renovatie van de Uitwijk, is deze niet meer te gebruiken voor vergaderingen, bijeenkomsten en ontvangen van mensen. Er is daarom achter in de kerk een tijdelijke werk- en vergaderplek ingericht.

* Agenda. Zondag 17 december doopviering Raivy Brusselers; zondag 24 december 19.00 gezinsviering Kerstmis; maandag 25 december Eerste Kerstdag 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid. Contactgroep Sint-Theresiakerk: pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens 67 31 51, Helma Rombouts 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. De overweging wordt verzorgd door de werkgroep MOV. Intenties voor Els Baars (jgt); Ad en Wout v. Beers; Toon Ruijs (jgt); Nelly en Ceel Stevens-Verstappen; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Adventsactie. Na afloop van de viering is er zaterdagavond een kerkdeurcollecte voor de Adventsactie.

* Kerstmis. Zaterdag 23 december 19.00 vierde zondag van de advent. Zondag 24 december 17.00 viering voor peuters en kleuters; 19.00 eucharistieviering met zang door Innovation; Eerste Kerstdag 10.00 hoogmis uur met zang door het Essche Mannenkoor.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook; telefoonnummer 60 15 65.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastoor Joe. Intenties voor

Jaantje Braam-Verhagen; Annie v. Grinsven- v.d. Oetelaar.

DINSDAG 19.00 boeteviering ter voorbereiding op het Kerstfeest.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door mw. ds. C.A. Terlouw. Voor de kinderen is er korte Paks, zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Activiteiten. Vrijdag 09.30 wandelen en bezinnen, info en opgave tel. (0411) 67 75 97 of 61 01 57. Woensdag 15.30 kerstmiddag gemeenteleden 70-plus.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.pg-boxtel.nl.