DERDE ZONDAG VAN DE ADVENT • 16-23 DECEMBER

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer dat voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.heilighartparochie.nl. Bovendien is te parochie te vinden op Facebook.

* Parochiebijdragen. Parochiebijdragen kunnen worden gestort op IBAN NL 38 RABO 0108 8603 37.

* Uit de agenda. Maandag bijeenkomst film over Sint-Petrusbasiliek, pastoraal centrum. Woensdag 18.00 kerstbijeenkomst Kom en Zie, Koetshuis.

* Zondagsliturgie. 'Voorbereiden op het Licht'. Wij leven toe naar Kerstmis. Wie verwachten we? Wat zal hij teweeg brengen? Op de derde zondag van de advent wordt beschreven wat Christus zal brengen als Hij eenmaal zijn zending volbrengt. Johannes de Doper – de voorloper – wijst de mensen van zijn tijd (en ook ons) dat het werken van de Messias een werken van de geest van God is. Het perspectief van de geboorte van Gods Zoon is geen blanco perspectief, maar een concrete boodschap die we nog wel helemaal zelf waar moeten maken. Johannes zegt: 'Hij die komt, is zoveel anders dan we gewend zijn, bereid je daarop voor'.

* Kribbeactie. De collecte afgelopen weekend voor Huize Laetitia heeft in totaal 530,02 euro opgebracht. Diaken Flesia dankt iedereen voor zijn of haar gaven. In het familiehuis in Liempde worden sinds 2008 mannen, vrouwen en kinderen, Nederlander of buitenlander, voor zo lang als nodig is opgevangen. Ze maken er deel uit van een familie, vinden een plaats aan tafel en krijgen iedere dag ondersteuning op weg naar een betere toekomst. De parochie heeft het kribbeproject opgezet om deze mensen te helpen. In de kerken staan kribbetjes waar mensen eten, schoonmaakmiddelen, kleding en geld in kunnen leggen voor de armen die het Huize Laetitia steunt.

* Tridentijnse mis. Zondag vindt om 13.30 een heilige mis plaats volgens de oude ritus (vetus ordo), de buitengewone vorm van de Latijnse liturgie. Belangstellenden zijn welkom in de dagkapel aan het voormalig hoogaltaar van de Sint-Petrusbasiliek, waar pater assumptionist L. van der Klaauw voorgaat.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis, 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger is pastoor J. Grubben. De overweging wordt verzorgd door de werkgroep MOV.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa in G van G.B. Casali. Het orgelprogramma is als volgt: Merkel, Wachet auf, ruft uns die Stimme; Franck, Petit Offertoire; Rheinberger, Abendfriede; Franck, Sortie 'Venez divin Messie'.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 alle parochianen.

ZONDAG 09.00 pastoor Herman de Beer; Kristof Jagoda (uit dankbaarheid). 10.30 Jan Rutten (jgt); Willem v. Leeuwen (mgd); Harrie v. Vreede (mgd); Ine Spikmans- v. Berkel (mgd); Lies v. Heck (mgd); Mien v.d. Rijdt- v. Dooremalen (mgd); uit dankbaarheid Riet Trommelen-Schneijdenberg; Joop Veraart.

MAANDAG 09.00 Wim Aarns (verj); 10.30 viering Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Trees Kuijten-v. Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; voor Frans Vermeer (jgt); José v.d. Pasch-Witlox (jgt); Jos v.d. Sande en Jan v.d. Wassenberg.

MEDEDELINGEN

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Collecte zieken. De leden van de werkgroepen Aandacht voor Zieken collecteren op kerstavond, zondag 24 december en Eerste Kerstdag, maandag 25 december na iedere viering bij de uitgang van de basiliek. De opbrengst van de collecte is bestemd voor attenties aan onze zieken, zowel thuis als in het ziekenhuis.

* Bisschoppelijke adventsactie. In de Eucharistievieringen van komend weekend wordt aandacht besteed aan de Adventsactie. Duizenden mensen in Nederland zetten zich belangeloos in voor hun medemensen elders in de wereld. Zij voelen zich geroepen om in actie te komen. De Adventsactie geeft deze vrijwilligers een steuntje in de rug. Kleinschalig, doordacht en toegewijd, onder het motto: groot doen, klein denken. De werkgroep MOV gaat in de overweging hier nader op in. Na afloop van de vieringen is er een collecte.

* Misintenties. Wie een misintentie op wil geven kan de enveloppe gebruiken die hiervoor achter in de kerk klaarligt. Vermeld daarop de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden van de intentie; tevens de eigen naam en adres. De bijdrage voor een intentie bedraagt 12 euro. De enveloppe dient twee weken vooraf in de brievenbus van Duinendaal 2 gedeponeerd te worden om te worden vermeld in deze Kerkberichten.

* Intenties kerstvieringen. Voor de opgave van een misintentie met Kerstmis volgen hier in het kort de tijden van de vieringen: 24 december 16.00, viering voor peuters en kleuters zonder eucharistie; 19.00 gezinsviering met Upside Down; 22.00 nachtmis met Con Fervore. Eerste Kerstdag 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor; Tweede Kerstdag 10.30 eucharistieviering met Verrijzeniskoor.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen heeft onderstaande activiteiten op het programma staan voor haar leden.

MAANDAG 18 DECEMBER

13.00 kerstviering in De Adelaar.

13.00 workshop worstenbrood bakken in De Wilgenbroek.

DINSDAG 19 DECEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag in Kinderboerderij.

WOENSDAG 20 DECEMBER

13.30 kerstviering in De Rots.

DONDERDAG 21 DECEMBER

13.30 handwerken in Orion.